1. HABERLER

  2. Başkan Çiftçileri Ödüllendirdi

Başkan Çiftçileri Ödüllendirdi

Ereğli Belediyesi tarafından köy yollarında gerçekleştirilen yeşillendirme çalışmalarına katkı sağlayan çiftçiler Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu...

A+A-

Ereğli Belediyesi tarafından köy yollarında gerçekleştirilen yeşillendirme çalışmalarına katkı sağlayan çiftçiler Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu tarafından ödüllendirildi.

Ereğli Belediyesi tarafından yol güzergahlarına dikimi gerçekleştirilen fidanların korunup büyümesini sağlan çiftçiler Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu tarafından ödüle layık görüldü. Ereğli Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Türkmen, Kamışlıkuyu, Çiller ve Aşağı Göndelen köyü ile Ayrancı yol güzergahında çiftçilik yapan 25 çiftçi katıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu tören öncesi yaptığı konuşmada, Yeşil Ereğli’yi yeniden mamur hale getirmek amacıyla 4,5 yıl içerisinde 600 bin fidanı toprakla buluşturduklarını ifade ederek, “Bulduğumuz her alanı yeşillendirmenin gayreti içerisinde hareket ederek bu güne kadar 600 bin civarında çeşitli ağaç fidanlarını toprakla buluşturduk. Bunların arasına cevizi ve bademi de eklemeyi unutmadık. İnsanımızın yeşile bakmasını sağlamaya çalıştık. Bu amaçla köy yollarımız başta olmak üzere yol güzergahlarına fidan dikimi yaptık. Bu fidanların bir çoğu şimdi koca ağaç olma yolunda ilerlerken, bir bölümü ise kim ve kimler tarafından yapıldığı ve en önemlisi niçin yapıldığı bilinmeyen bir nedenle kırıldı, kurudu ve hatta yakıldı. Ancak bu gün bu töreninde yapılmasına vesile olan, bizim diktiğimiz fidanlara gözü gibi bakarak büyüyüp serpilmelerine vesile olan arkadaşlarımızda oldu. Ben buradan yeşili koruyan ve büyüten bütün çiftçilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu fidanlar gelecek kuşaklara bırakacağımız birer emanettir. Çevreyi korumak, yeşile bir fazla katkı sağlamak siyasi görüşlerle çatışmaz. Siyaset demek hizmet etmenin bir yöntemidir. Ancak bu konu şimdilerde zıt kutuplar gibi algılanıyor. Ereğli’ye kim bir fazla hizmet ederse onu onure etmek benim görevimdir. Keşke kirliliğe neden olan Gülbahçe konusunda da bize destek verselerdi, Ereğli bu mezbelelikten kurtulsaydı da ben onların adını yüceltseydim. Bizim yeşil sevdamıza katkı sağlayan ve bu gün bu salonu dolduran çitçilerimize yaptığımız gibi onların isimlerini de şerefle anardık. Biz toplum olarak yeşil dokuyu korumak ve gözetmenin yanı sıra daha da arttırmanın yollarını aramalıyız. Önümüzdeki dönem yol boylarına badem ve ceviz gibi meyve ağaçlarını da eklemeyi arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra ise yol boyuna dikilen ve kendi tarlalarına yakın olan bu fidanlara bakarak ağaç olmasına vesile olan Türkmen Köyü’nden Selahattin İnak, Ethem Altınsoy, Ahmet Kılıç, Kamışlıkuyu Köyü’nden Yusuf Kılınç, Selami Şahin, Çiller Köyü’nden Fehmi Acet, Faruk Acet, Secahattin Berk, Adnan Aypek, İbrahim Özba, Arif Aygördü ve Ayrancı Yol Güzergahında bulunan Cumali Ergin, Hüseyin Boztepe, Mustafa Kartı, Mehmet Tosun, Süleyman Koca, Necmettin Uysal, Tanfer Şen, Sezai Karaaslan, Ahmet Koçyiğit, Mustafa Bayır ve Mustafa Şen, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu tarafından bir şilt ve hediyelerle ödüllendirildiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.