1. HABERLER

  2. Başkan Oprukçu Andımızı Okudu

Başkan Oprukçu Andımızı Okudu

Ereğli Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı sağlanan çoğunlukla birlikte Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu başkanlığında gerçekleşti.Yapılan açılış...

A+A-

Ereğli Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı sağlanan çoğunlukla birlikte Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu başkanlığında gerçekleşti.

Yapılan açılış ve yoklamanın ardından belediye meclisinin gündemindeki konuların görüşüldüğü ve 2 birleşimde gerçekleşen ekim ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu tarafından yapılan açılış konuşmasında ,önceki gün elim bir trafik kazası ile ağır yaralanan ve yaşam mücadelesi veren Belediye personellerinden Cumali Yurtman’ın geçirdiği kaza ile ilgili üzüntülerini ifade etti.

Yapılan yoklamanın ardından , 10 /09/2013 tarih ve 2013/9 sayılı Eylül ayı meclis toplantısının karar özetleri okundu oy birliği ile kabul edildi.

04/09/2013 tarih ve 2013/9 sayılı Belediye Meclis toplantısından,02/10/2013 tarihli Belediye Meclis toplantısı günü mesai bitimine kadar meri imar planında plan değişikliği yapılmasına ilişkin parsel malikleri tarafından gelen talepler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

04/09/2013 tarih ve 2013/9-115 sayılı Meclis Kararı gereği İmar Komisyonuna havale edilen meri imar planında değişiklik yapılmasına ilişkin taleplerin değerlendirildiği imar komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

04/09/2013 tarih ve 2013/9-117 sayılı Meclis Kararı gereği İmar Komisyonuna havale edilen ilçemizde bulunan cadde ve sokak isimlerinin belirlendiği imar komisyon raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İlçemizde bulunan cadde ve sokak isimlerinin belirlenmesine ilişkin gelen talepler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İlçemize bağlı Yeniköy köy tüzel kişiliği adına kayıtlı olan 720 m2’lik 177 ada, 1 nolu parselin sağlık evi ve lojmanı yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisinin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İlçemize bağlı Kuskuncuk Köyü köy tüzel kişiliği adına kayıtlı olan 2132 m2’lik 18 pafta, 928 nolu parselin sağlık evi ve lojmanı yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İlçemize bağlı Tatlıkuyu Köyü köy tüzel kişiliği adına kayıtlı olan 3570 m2’lik 430 nolu parselin sağlık evi ve lojmanı yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisi görülerek oy birliği ile kabul edildi.

İlçemize bağlı Türkmen Köyü köy tüzel kişiliği adına kayıtlı olan 1120 m2’lik 301 nolu parselin sağlık evi ve lojmanı yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tahsisi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İlçemiz Alpaslan Mahallesi 23 pafta, 119 ada, 2, 3 ve 4 nolu parseller Koruma Amaçlı İmar Planında park alanında kalmakta olduğundan kamulaştırılması yapılması amacıyla 6. Beş yıllık imar programına dahil edilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

2013-2014 yılları içerisinde Mahalli İdareler ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Belediyemizle karşılıklı olarak bedelli veya bedelsiz mal ve hizmet alımlarının yapılabilmesi hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Eski öğretmen evi alanında yapılması düşünülen otopark ve park yatırımlarının yap işlet modeli ile yapılabilmesi ve süresi otuz yılı geçmemek kaydı ile sınırlı ayni hak tesisi kapsamında kiralama süresinin tespit edilmesi hususları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemizce açılacak olan kreş ücretinin belirlenmesi hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Ekim ayı meclis gündemine sonradan ilave olarak eklenen Belkaya Belediyesine ait 111 ada 1 parselin bir kısmını ifraz edilerek ifrazen oluşan parsel üzerine yapılacak olan fırın ve unlu mamuller binasının yapıldıktan sonra kiraya verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

Meclisin Ekim ayı toplantısı sona erip ,meclisi kapatmadan önce Başkan Oprukçu tarafından andımız okundu.Oprukçu,” Açıklanan demokrasi paketinde andımızın kaldırıldığı anlaşılıyor “ diyerek andımızı okudu “ Türküm doğruyum çalışkanım Türküm doğruyum çalışkanım

İlkem; küçüklerimi korumak büyüklerimi saymak yurdumu milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek ileri gitmektir.

Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türküm diyene ! " demeye devam edeceğim “ dedi.

Kasım ayı meclis toplantı tarihi ise 07 Kasım 2013 Perşembe günü saat : 14.00 olarak oy birliği ile kabul edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.