1. HABERLER

  2. Başkan Oprukçu; “Dershanelerin Yanındayız”

Başkan Oprukçu; “Dershanelerin Yanındayız”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, iktidarın aldığı dershaneleri kapatma kararının son derece sakıncalı bir karar olduğunu dile getirerek, “Bu...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, iktidarın aldığı dershaneleri kapatma kararının son derece sakıncalı bir karar olduğunu dile getirerek, “Bu haklı davalarında dershanelerin ve eğitim kurumlarının yanındayız” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Türkiye gündemini bir süredir meşgul eden dershanelerin kapatılması kararını yanlış bulduğunu belirterek, Ereğli’de bulunan dershaneleri ve yöneticilerini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada günümüz Türkiye’sinde eğitim sisteminin yanlışlıkları nedeniyle artık eğitimin önemli bir parçası konumuna gelen dershanelerin gerekli şartlar oluşturulmadan kapatılmasının yanlış olduğu değerlendirmesinde bulunan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim kurumlarında aldıkları öğrenime ek olarak dershanelerimizde sunulan eğitimi eklemek zorunda olduğumuzu bu gün ortalama bütün vatandaşlarımız kavramış durumda. Bu gün için sebebi ve kaynağını bilmediğimiz bu dershanelerin kapatılması konusunu oldukça yanlış bulduğumu bilmenizi isterim. Maarif sistemindeki hataların doğal bir sonucu olarak tezahür etmiş olan dershanelerin, aynı sorunların katlanarak çoğaldığı bir ortamda kapatılmasını kabul etmiyorum. Buna iki açıdan karşı çıkıyorum. Bu dershanelerimiz her ne kadar ticari bir kurum gibi görülse de temelde eğitimdeki boşlukların doldurulduğu eğitim kurumlarımızdır. Bu kurumlarda hizmet veren öğretmenlerimizin durumu, bu öğretmenlerimize kurumların ödeyeceği tazminat gibi durumların yanı sıra iyi bir üniversite kazanarak gelecek hayalleri kuran öğrencilerimizin durumlarını da eklersek ortaya çıkacak kaosun büyüklüğü bizi hem üzüyor, hem de düşündürüyor. Umarım bu yanlışlıktan biran önce dönülürde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza hak ettikleri eğitimi veren kuruluşlar sayesinde başarılı okullarda eğitim görmelerini sağlamaya devam ederiz.

Daha milli eğitimdeki fiziki şartların düzelmediği ve kalabalık sınıflarda eğitim görmeye çalışan çocukların iyi bir okul kazanmak için dershanelere duyduğu ihtiyacı göz ardı edemeyiz. Bütün bu gerekçeleri göz önünde bulundurarak sizleri bu uğratılmaya çalıştığınız haksızlık konusunda destekliyorum.”

Başkan Oprukçu’nun ziyaret ettiği dershanelerin yöneticileri ise dershanelerin öğrencileri imtihanlar konusunda yarışmacı aday gibi eğitmekten uzak, onları hem eğitim, hemde yaşam konusunda eğittiklerini dile getirerek, “Biz öğrencilerimizi dersler konusunda eğitirken, hayat konusunda da gerekli hassasiyeti göstererek onları hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Bu nedenle sizlerin sağladığı bu desteği çok önemsiyoruz ve teşekkür ediyoruz. Gerçekten milli eğitim okullarının dört yıl boyunca verdiği hizmeti bir yıl gibi kısa bir sürede bir potada eriterek öğrencilerimizi geleceği ve hayata hazırlayın bu kurumların kapatılmasına karşıyız” şeklinde konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.