1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Başkan Oprukçu’dan 23 Nisan mesajı
Başkan Oprukçu’dan 23 Nisan mesajı

Başkan Oprukçu’dan 23 Nisan mesajı

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

“TBMM’NİN AÇILIŞI, TARİHİMİZDE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

Başkan Oprukçu mesajında: “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Türk Milleti’nin egemenliğini korumak adına azim ve kararlılıkla verdiği büyük mücadelenin sonucunda zafere ulaşmasının en önemli örneklerinden birisi olan TBMM’nin açılması tarihimizde de bir dönüm noktasıdır. Ümitlerin yitirildiği anda büyük Türk Milleti’ne inanan ve tüm dünyaya bunu gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ne şartta olursa olsun bu millet iradesi ve gücünü ortaya koyarak başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını da ortaya koymuştur. Bu nedenle 23 Nisan 1920 Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli günü ve en değerli simgesidir. TBMM’nde, devam eden bağımsızlık mücadelemizi başarıya ulaştıran önemli kararlara imza atılmıştır ayrıca yüzyılı aşkın süredir de önemli kararlara imza atmaya devam etmektedir. 15 Temmuz’da egemenliğimize kast eden ve millet iradesini yok sayan hainler TBMM’ne saldırmış ancak karşılığını almıştır. Asırlar da geçse ruh aynı ruh, kan aynı kan! TBMM Türkiye’nin ta kendisidir, Gazi Meclisimizi hiçbir haine, hiçbir düşmana bırakmayız” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI, EGEMENLİĞİMİZİN MİRASÇISIDIR”

Başkan Oprukçu: “Türk Milleti için Gazi Meclisimizin yeri ayrıdır. Bu nedenledir ki Aziz Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu özel günü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Bu da sonucu zafer bile olsa savaşların derin acılarının unutulmaması ve dünya barışının her zaman en temel hedef olarak gözetilmesi gerektiğinin çocuklarımıza anlatmanın en etkili yoludur. Yani Aziz Atatürk’ün çocuklarımıza bu günü bayram olarak armağan etmesi onlara duyduğu sevginin ve güvenin yanı sıra çocuklarımıza büyük ve güçlü bir misyon yüklediğinin göstergesidir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı, egemenliğimizin mirasçısıdır. Çocuklarımızı ülkesini seven, milletini seven, çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek bizlere düşen görevlerdir. Bayramlarımızı büyük bir coşku ile kutlarız ancak içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi bir arada olmamızı engelliyor. Çocuklarımızla, milletimizle, hemşerilerimizle bayramda bir araya gelemesek de o coşkuyu hiçbir zaman kaybetmiyoruz, kaybetmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu vatan uğruna seve seve canlarını veren şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum, özellikle çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım” ifadeleriyle mesajına son verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.