1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BAŞKAN ÖZGÜVEN: “SATIN ALINAMAYACAK TEK ŞEY SAĞLIKTIR”
BAŞKAN ÖZGÜVEN: “SATIN ALINAMAYACAK TEK ŞEY SAĞLIKTIR”

BAŞKAN ÖZGÜVEN: “SATIN ALINAMAYACAK TEK ŞEY SAĞLIKTIR”

Tıp Bayramı, ilk kez 1. Dünya savaşı sonunda İstanbul’un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen

A+A-

Tıp Bayramı, ilk kez 1. Dünya savaşı sonunda İstanbul’un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde “Sağlık Haftası” olarak kutlanıyor.

        Sağlığın, yaşamı boyunca insanın elinde olan en büyük zenginlik olduğunu belirten Başkan Özgüven: “Sakıp Sabancı bir konuşmasında diyor ki “Orta halli bir aile olsaydık ama çocuğum sağlıklı olsaydı” çok manidar bir sözdür. Karun kadar zengin olsan da satın alamayacağın tek şey sağlıktır. Geri dönmeyecek iki şey vardır hayatta biri dilden çıkan söz diğeri kaybedilen sağlıktır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v) “Sağlık, vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır.” diyor. İşte bu nedenle dünyanın en kutsal mesleklerinden biridir, doktorluk. İnsan için bu kadar önemli ve değerli olan sağlık bekçileridir onlar. Ülkemizde artık modern tıbbın gerekleri yerine getirilmekte ve halkımıza çağdaş bir sağlık hizmeti sunulmaktadır. Sağlık çalışanları, insanların daha iyi ve rahat bir yaşam sürmesi için gece gündüz demeden fedakarca çaba harcamaktadır. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.