1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. İSTİKLAL MARŞIMIZIN 96. YIL DÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI
İSTİKLAL MARŞIMIZIN 96. YIL DÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

İSTİKLAL MARŞIMIZIN 96. YIL DÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Ereğli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

A+A-

Ereğli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

ak-5.jpg

Düzenlenen programa Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Emniyet Müdürü Hakan Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Jandarma Kıdemli Başçavuş Eyüp Köksal, İlçe Tarım Müdürü Orhan Soylu, Müftü Yusuf Eseroğlu, İŞKUR Müdürü Sait Eker, Okul Müdürleri, Veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.  Daha Sonra Ereğli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Eş Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmasını yaptı. Akabinde kürsüye çıkan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven şunları ifade etti;

ak-6.jpg

“Tam 96 yıl olmuş İstiklal Marşımızı 96 yıldan beri büyük bir duyguyla içten gelen samimiyet vatana millete bunun bağlığıyla her ortamda ve her platformda okuyoruz dinliyoruz. İstiklal Marşının yazıldığı ruhu hepimiz biliyoruz bilmeliyiz de her zamanda bunu idrak etmeliyiz. Sevgili gençler hepinizin gözleri ışıl ışıl hepiniz bizim gözbebeğimizsiniz aynı zamanda ve bizim ülkemizin geleceğisiniz diyen Özgüven, Eğer sizler Mehmet Akif’i anlarsanız ‘Korkma Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Alsancak’ ile başlayıp ‘Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal’ diye biten İstiklal Marşımızın tüm dizelerini mısralarını idrak ederek okursanız bu ülkeye bu aziz millete hiç kimse toz konduramaz” dedi.

ak-9.jpg

Program Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı ve şiirlerinin okunması ile devam etti.  Ereğli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif isimli oyunu sergiledi. Program ödül töreni ile sonlandı.

ak-14.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.