1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Başkan Özgüven: “Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırıyoruz”
Başkan Özgüven: “Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırıyoruz”

Başkan Özgüven: “Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırıyoruz”

Tedavisi tamamlanan sokak hayvanları “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur.

A+A-

Ereğli Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Koruma Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Hekimler ile birlikte 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışmalarına devam ediyor.

s.-hayvanlari-kisirlastirma-1.jpg

Tedavisi tamamlanan sokak hayvanları “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır” hükmü gereğince alındıkları ortamlara bırakılıyor.

s.-hayvanlari-kisirlastirma-2.jpg

Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven: “Sokak hayvanları ekolojik sistem içerisinde korumaya muhtaç olan varlıklardır. Bulundukları ortamlarda yaşamlarını devam ettirmeleri 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde esastır.  Ancak sokak hayvanlarımızın bu ortamlarda vatandaşlarımıza zarar verme olasılığı bulunmaktadır. Bu anlamda Belediyemizin Veteriner Hekimleri ve Büyükşehir Belediyemizin Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Koruma Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Hekimleri ile birlikte kısırlaştırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

s.-hayvanlari-kisirlastirma-3.jpg

Kanunun belirlediği hükümlere dayanarak yürüttüğümüz bu çalışmayı hemşehrilerimizin istek ve talepleri doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğunu sağlamayı amaçladığımız bu uygulamamızda sokak hayvanlarımızın da zarar görmemesine özen gösteriyoruz. Sokak hayvanlarının alıştıkları ortamlar içerisinde çevreye zarar vermeden yaşamalarına olanak sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bu noktada hemşehrilerimizden çevrelerinde kulağında küpesi olmayan sokak hayvanlarımızı Alo Belediye (710 07 07) hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.