1. HABERLER

  2. Bayan Nüfusu Bilgilendirme Ekibi Kuruldu

Bayan Nüfusu Bilgilendirme Ekibi Kuruldu

Ereğli Toplum Sağlığı bünyesinde yer alan Ana Çocuk Sağlığı biriminde 15-49 yaş arası bayan nüfusu bilgilendirmek üzere eğitim ekibi kuruldu.Kurulan...

A+A-

Ereğli Toplum Sağlığı bünyesinde yer alan Ana Çocuk Sağlığı biriminde 15-49 yaş arası bayan nüfusu bilgilendirmek üzere eğitim ekibi kuruldu.

Kurulan bu ekibin amacı gebe kalmak isteyen tüm anne adaylarına gebeliğin nasıl bir olay olduğunu anne vücudunda oluşturduğu fizyolojik ve psikolojik değişiklikleri ve bu değişikliklerin seyrini anne adayları ile paylaşmaktır.

Gebe kalmak isteyen bir anne adayının bağlı olduğu aile hekimine yönlendirilerek önce muayenesinin yapılması daha sonrada yaptırması gereken tetkiklerin yaptırılması ile sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmesi planlanmaktadır.

Sağlıklı gebe sağlıklı bebek demektir.söylemi ile çalışan eğitim ekibimiz Ereğli de mevcut 39 aile hekimimizin yönlendirdiği anne adaylarına gebelik öncesi bilgilerini aktarmaktadırlar.Bu ekibimiz anne adaylarını Ereğli Devlet Hastanemizin bir hizmeti olan gebe okulu projesi konusunda da bilgilendirmekte gebe okulunu da yönlendirme yapmaktadır

Ekibimizin bir özelliği de gebe oldukları için nöbet tutamayan sağlık personellerinden oluşmuş olmasıdır.Kendileri de gebe oldukları için gebe kalmak ile ilgili kafasında fizyolojik ve psikolojik bir takım soruları olan anne adayları sorularını hem bir sağlık personeline hem de bir gebeye sorarak birebir daha güçlü ve efektif bir eğitim alabilmektedirler.

Tamamen ücretsiz olan bu hizmetimiz yıl boyunca Ana Çocuk Sağlığı bünyesinde  Dr Mustafa Altınışık ve Dr Mehmet Emin Günay'ın kontrolünde devam edecektir.

Tüm Ereğlili gebe kalmayı düşünen Anne adaylarını Ereğli Ana Çocuk Sağlığına bekleriz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.