1. HABERLER

  2. BAYRAMDA BESLENMEMİZE DİKKAT EDELİM

BAYRAMDA BESLENMEMİZE DİKKAT EDELİM

Ereğli Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Günay, Ramazan Bayramı’nda beslenmeye dikkat edilmesi hususunda açıklamada bulundu. Ereğli Sağlık Müdürü...

A+A-

Ereğli Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Günay, Ramazan Bayramı’nda beslenmeye dikkat edilmesi hususunda açıklamada bulundu.

 

Ereğli Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Günay, Ramazan Bayramı’nda beslenmeye dikkat edilmesi hususunda açıklamada bulundu.

 

Ramazan ayında oruç tutan kişiler, beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle bayramda normal yeme düzenine geçtiklerinde psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girmektedirler. Kimi kişiler ise oruç bitti şimdi yeme zamanı diyerek aşırı miktarda besin tüketirler.

 

Bayram sonrası  aşırı yemek yeme ile bazı problemler kaçınılmaz olur. Bunları en önemlisi hazımsızlık ve mide problemleridir. Ayrıca , gelenek üzere bayramda tatlı  tüketimi de artmaktadır. Bayramda birdenbire aşırı yemek yemek, şeker. çikolata, ağır hamur işleri ve diğer tatlıları aşırı tüketmek , sindirim sisteminde diğer  organlarda  çeşitli  rahatsızlıklara yol açacaktır. Bu nedenle bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat edilmesi gerekiyor.

 

Bayrama ağır olmayan bir kahvaltı ile güne başlanmalı ve gün boyu öğün atlanmamalıdır. Bayram boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmeli , çevrenin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır.  Şerbetli hamur tatlıları yerine

sütlü tatlılar ve meyveli tatlılar tercih edilmelidir. Hava ısısını yüksek setrettiği bir dönemde olduğumuz için  bayramda özellikle sıvı alımı artırılmalı ,günde en az  8-10  bardak su içilmeli. Sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, cacık, komposto eklenmelidir.

 

         Dr. Mehmet Emin Günay , şeker, kalp ve yüksek tansiyon hastaları ile kronik hastaların sürdürdükleri diyete bayram süresince her zamankinden daha fazla özen göstermeleri gerektiğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.