1. HABERLER

  2. “Bayramlar Birliğin Mayasıdır”

“Bayramlar Birliğin Mayasıdır”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü simgeleyen Bayram'ı, birlik ve beraberlik içinde karşılamanın mutluluğunu, coşkusunu ve huzurunu yaşıyorum” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında bir ve diri olmanın önemini dile getirerek şöyle dedi;

Bayramlar Birliğin Mayasıdır2 “Toplumsal bilincin gelişmesine, milli değerlerin güçlenmesine, birlikteliğin, kardeşliğin ve sevginin yaşanarak ve paylaşılarak yerleşmesine aracılık etmesi, bayramları tüm toplumlar için özel kılmaktadır.

Coşku, sevinç, neşe, huzur ve güven kaynağı olan bayramlar, kişisel ve toplumsal yaşamı güzelleştiren en önemli manevi zenginliklerimizdendir. Bayramları yalnızca tatil bağlamında değerlendirerek anlamından uzaklaştırmak yerine, getirdiği tüm güzellikleri yaşayarak, bu kutsal günleri, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulması, köklü dostlukların kurulması yönünden fırsat olarak görmeliyiz. Dinimiz, gelişmeyi, yardımlaşmayı, dayanışmayı, güzel ahlâkı, eşitliği, adaleti, kardeşliği öğütlemiş, eğitimi ve çalışmayı ön planda tutmuştur. Bu kavramların özümsenmesi ve uygulanması, insanlara mutlu ve huzurlu bir dünyanın kapılarını açacaktır.

Kurban Bayramlarının toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini vurgulayan yönünü de unutmamalıyız. Yoksullar gözetilmeli, güç koşullar altında yaşayanlara yardım edilmeli, onların herhangi bir eziklik içine girmeden Bayram'ın mutluluğunu diğer insanlarla paylaşabilmelerine olanak sağlanmalıdır. Sahip olduklarımızın değeri bilinerek daha çok çalışılmalı, Ereğli’mizin her alanda ilerlemesi için, girişim ve çabaları sürdürülmeliyiz.

Bayramlar Birliğin Mayasıdır 1Gücümüze inanarak, Allaha ve kendimize güvenerek, sorunlar karşısında yılmayarak, daha iyi yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğiz. Ereğli insanının kararlılığı, gelişime ve değişime açık yüreği, birlik ve beraberliği, geçmişine, tarihine ve kültürüne bağlılığı bu konudaki en büyük güvencemizdir.

Tarih önündeki gurur verici başarılarını tüm vatandaşları ile birlikte gerçekleştiren Türk Milletinin bireyi olmak, güzel bir yurda ve Cumhuriyet'e sahip olmak, hepimizin en büyük kıvancıdır.

Başta Ereğli Halkı olmak üzere, yurt içindeki ve dışındaki tüm vatandaşlarımızın, Kıbrıs'taki soydaşlarımızın, Türk ve İslâm dünyasının Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bayram'ın Ereğli’miz, ülkemiz, dünyamız ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diler, vatandaşlarımızın üzüntü, kaygı ve sıkıntılarından uzaklaşarak, bu kutlu günlerin sevincini içtenlikle yaşayabilmelerini dilerim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.