1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BEKDİK TÜRKMENLERİ KÜLTÜR ŞENLİĞİ PAZAR GÜNÜ
BEKDİK TÜRKMENLERİ KÜLTÜR ŞENLİĞİ PAZAR GÜNÜ

BEKDİK TÜRKMENLERİ KÜLTÜR ŞENLİĞİ PAZAR GÜNÜ

Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği (ODBEKDER) tarafından Ereğli'yi tanıtmak ve Bekdik kültürünü yaşatabilmek amacıyla düzenlenen "Bekdik Türkmenleri 8. Ulusal , 3. Uluslararası Kültür Şenliği" 10 Eylül Pazar günü Ereğli Atatürk Kültür Par

A+A-

              Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği (ODBEKDER) tarafından Ereğli'yi tanıtmak ve Bekdik kültürünü yaşatabilmek amacıyla düzenlenen "Bekdik Türkmenleri 8. Ulusal , 3. Uluslararası Kültür Şenliği" 10 Eylül Pazar günü Ereğli Atatürk Kültür Parkı'nda yapılacak.

              ODBEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali SAYAR, geleneksel olarak her yıl düzenlenen şenliğe tüm Ereğli  halkını davet ederken bu yıl da birbirinden ilginç gösterilerin, sürpriz konuşmacı ve sanatçıların şenliğe renk katacağını belirtti.

               10 Eylül Pazar günü gerçekleşecek şenlik ilk olarak Kuran-ı Kerim tilaveti Dua ve Ereğli Belediyesi Mehteran Takımı gösterisiyle başlayacak.Protokol konuşmaları,şenlik ağasının giydirilmesi ve Bosna Hersek Kud Igman Hadzici Bih Folklor Ekibi'nin gösterisinin ardından Gülşen Kutlu Konseri'yle şenlik devam edecek.Sonrasında Anadolu Folklor Vakfı Folklor Gösterisi , yarışmalar , konuk sanatçı konserleri , şairlerin konuşmaları , ağıtlar ve hediye çekilişiyle "Bekdik Türkmenleri 8. Ulusal , 3. Uluslararası Kültür Şenliği" son bulacak.

             10 Eylül Pazar Günü Atatürk Kültür Parkı'nda saat 10:30 ile 18:00 arasında yapılacak şenliğe Yunus Emre Meydanı'ndan sabah 09:00 - 10:00 ve 10:30'da otobüs kaldırılacak.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.