1. HABERLER

  2. Bekdikler Şenlikte Buluştu

Bekdikler Şenlikte Buluştu

İlçemiz Ereğliyi ve Kültürümüzü tanııtmak amacıyla,Bu yıl Bekdik Türkmenleri 7.Ulusal 2. Uluslararası Kültür Şenliği Atatürk Kültür Parkında...

A+A-

İlçemiz Ereğliyi ve Kültürümüzü tanııtmak amacıyla,Bu yıl Bekdik Türkmenleri 7.Ulusal 2. Uluslararası Kültür Şenliği Atatürk Kültür Parkında Yapılan yoğun katılım ile gerçekleşti.

Atatürk Kültür Parkında gerçekleştirilen etkinliğe Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ereğlili İşadamı Durul Türkmen, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Alparslan,Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabay, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Belediye Eski Başkanı Ahmet Özdoğan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Soylu, Belediye Başkan yardımcıları Zuhal Savaş ve Agah Taşkın, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partilerin Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek Başkanı Dr.Ali Sayar’ın Yaptığı açılış konuşmasının ardından, Katılımcılara bir selamlama konuşması yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bekdiklerin Türkiye’nin her yerinde bu vatana hizmet vermesinin sevindirici olduğunu belirttiği konuşmasında, kendisinin de bir bekdik olarak İzmirlilere hizmet etmekten onur duyduğunu kaydetti.

Akpınar, şenlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise toplumların kaynaşması, birlik ve beraberlik içinde olması adına düzenlenen bu ve bu tarz etkinliklerin önemine dikkat çekerek, şenlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bekdik ağasının seçilmesine geçildi.

Bu yıl Bekdik Ağalığına ise İş adamı Hemşerimiz Durul Türkmen seçildi.

Türkmen Bekdiklerin Agası olurken, Türkmen yaptığı konuşmasında,“Ereğli’nin kutlu Türkmen ruhuyla, çağları aşan Türkmen şuuruyla ve zaman öğütücü dişlerine meydan okuyan Türkmen kudretiyle buluşmaktan kıvanç duyuyorum.

Bu şölenin gerçekleşmesine katkı veren emeği geçen ve mesai harcayan her kardeşime teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkmenliği yaşatan olumsuzluklara rağmen Türkmenliği sahiplenen bir Türkmen aşığıyla övüyorum. Türkmen demek, hoşgörü merhamet ve insaniyet demektir.

Türkmen demek samimiyet, yakınlık ve derin bağımlılık demektir.

Türkmen demek asalet, adalet ve anne demektir.

Zira Türkmen demek, millet demektir ve Türk milletinin bizatihi kendisidir.

Hepinizin o bilinçte olduğunu biliyorum.

Buraya Türkmen cevherini yaşatmak için toplanan ‘varım, biriyim, diriyim ve buradayım’ diyen her kardeşimi kucaklıyor.

En iyi dileklerimi sunuyorum.

Bekdik Türkmen Şöleni’nin birlik ve kardeşlik yolunda hayırlı neticelere kapı aralamasının temenni ediyor, hepinizi sevgi saygılarımla selamlıyorum.

Biz Ereğli Sevdalısı olarak yola çıktık.

Tek aşkımız Ereğli dedik ve Ereğli için hizmet ediyoruz” dedi ve ağalık elbisesi giydirildi, ağalık tespihi verildi.

Konuşmaların ardından şenliğe katkıda bulunan İlçe protokolü ve vatandaşlara plaket sunuldu. Protokol şenlik alanına kurulan çadırları ziyaret etti. Çeşitli gösteriler eğlenceler şiir ve konserlerle şenlik sona erdi.

BEKDİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU--2

BEKDİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU--3

BEKDİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU--4

 

BEKDİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU--6BEKDİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU--5

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.