1. HABERLER

  2. Belde ve Köylerin Standardı Yükseliyor

Belde ve Köylerin Standardı Yükseliyor

             Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında belde ziyaretlerini sürdüren Konya Büyükşehir...

A+A-
             Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında belde ziyaretlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni yasa ile Konya’nın tüm belde ve köylerinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin görüleceğini söyledi. Başkan Akyürek, tüm köy, belde ve ilçelerde yaşayan insanların şehir standardıyla hizmet alarak kendi beldesinde yaşamaya devam etmesini sağlamak için çalışacaklarını söyledi.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde ziyaretleri devam ediyor.

Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte Taşkent’in Balcılar, Bolay, Çetmi, Avşar beldeleri ile Hadim’in Korualan, Dedemli, Yalınçevre, Bolat, Bağbaşı ve Bademli beldelerini ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında belde sakinleriyle görüşen ve soruları cevaplayan Başkan Akyürek, 2 yıl içinde Konya’daki tüm belde ve köylerde su ve kanalizasyon problemini çözeceklerini dile getirdi.

YENİ YASA KAPSAMINDA HİZMETLER YAPILIYOR

Tüm köy, belde ve ilçelerde yaşayan insanların şehir standardıyla hizmet alarak kendi beldesinde yaşamaya devam etmesini sağlamak gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Yeni kanun bizi bu hedefe yönlendiriyor. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Konya’da büyük eserler meydana getirdik. Birçok önemli çalışma devam ediyor. Şimdi yeni kanunla verilen sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz. Yeni Büyükşehir Yasası’nı seçim olmadan da uygulamaya başladık. Üst ölçekli çalışmalar yapıyoruz. Bütün belde ve ilçelerimizin hali hazır haritalara, Kent Bilgi Sistemi’ne ve diğer kurum çalışmalarına hazırlık olması açısından hava fotoğraflarını çekiyoruz. Yine, Çevre Düzeni Planı ve harita çalışması devam ediyor” dedi.

Konuşmalarında, Numarataj ve Sosyal Doku Haritası gibi tüm hanelerin tespiti, bina fotoğraflarının çekilmesiyle ilgili bir çalışmanın da sürdüğünü kaydeden Başkan Akyürek, tüm ilçe ve beldelerde mezarlık bakımları ve ilaçlama çalışmaları yapıldığını hatırlattı.

Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Konya’nın tüm belde ve köylerinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin görüleceğini de sözlerine ekledi.

Belde sakinlerinin yeni yasanın uygulaması ve beldeleri ile ilgili sorularını cevaplayan Başkan Akyürek, ziyaretleri esnasında yoğun ilgi gördü. Ziyaret ettiği her beldede vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Akyürek, özellikle çocuklarla sohbet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.