1. HABERLER

  2. TEŞVİKLERLE İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

TEŞVİKLERLE İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

Ereğli İşkur Müdürü Sait EKER; Çalışma ve İşkur Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren, Aktif işgücü hizmetleri yönetmeliği...

A+A-

Ereğli İşkur Müdürü Sait EKER; Çalışma ve İşkur Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren, Aktif işgücü hizmetleri yönetmeliği kapsamında,  işletmelerin işgücü potansiyelini yükseltmek, daha fazla ve kaliteli mal veya hizmet üretimi  yaparak, istihdamı artırmak için teşvikler verildiğini söyledi. Ancak; devletimizin  verdiği bu teşviklerin Ereğli, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi de işveren tarafından detaylarının bilinmediğini belirtti.

Ereğli İşkur Müdürlüğümüz tarafından kurumumuza kayıtlı işletmelere, iş ve Meslek Danışmanlarımız ile gerçekleştirdiğimiz işyeri ziyaretleri kapsamında, işletme yetkililerini bilgilendirme çalışmalarımıza devam etmekteyiz dedi. Çalışan sayısı 10 ve üzeri olan işletmelerin İşkur’a kayıt yaptırarak aylık iş gücü çizelgesi vermesi gerekir.  Kurumumuza kaydı olmayan ya da kayıt yaptırma konusuna imtina eden işletmelerimize teşviklerimizi anlatmakta ve işbirliği yapmakta zorluk çekmekteyiz. Ulaşamadığımız işletmelerimiz iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerimizden ve teşvikler ile ilgili çalışmalarımızdan haberdar olamamaktadır dedi. Ereğli, Karapınar, Halkapınar, Emirgazi ilçelerinde de yaptığımız çalışmalarımızda en az iki sigortalı çalışanı olan tüm işletmelerimizi kapsayan Uzmanlaşmış mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim Kursları, Girişimcilik Kursları ile hem ara eleman yetiştirerek istihdamını sağlamaktayız, hem de işletmelerimizin talep ettiği işgücünü yetiştirmekteyiz.

Özellikle bölgemizdeki küçük ve orta ölçekli işletmelere daha uygun olan işbaşı eğitimleri kapsamında, işletme sahiplerinin bulduğu ya da kurumumuzda kayıtlı olan işsizlerimizden istihdam etmeleri halinde 6 aya kadar işbaşı eğitimleri düzenlenmektedir. Bu eğitim kapsamında ihtiyaç duyduğunuz personeli işletmenizde yetiştirmek istemeniz durumunda, günlük 25 TL olmak üzere, maaş ve sigorta primleri kurumumuz tarafından teşvik olarak ödenmektedir, sonrasında istihdam edilen kursiyerin 48 aya kadar sigorta pirimi işveren payı kurumumuz tarafından ödenmektedir’  Dedi.

Ereğli İşkur olarak  Bölgemizdeki  işsizliğin çözümü için, teşviklerden şartları tutan  tüm işletme ve  işverenlerimizi faydalandırmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan kurumumuz ile irtibata geçerek bilgi almalarını ve işbirliği yapmalarını bekliyoruz.

Sait EKER; Gerek teşvikler konusunda, gerek iş sağlığı ve güvenliği konusunda, bilgi amaçlı gelen talepler değerlendirilerek,  işletme sahipleri ve işverenlere  yönelik bilgilendirme toplantısı ve çalışmaları yapmayı planladığımızı önümüzdeki günlerde bu çalışmalarla ilgili detaylı bilgilendirme yapılacağını da söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.