1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. Belediye İşçileri Mutlu
Belediye İşçileri Mutlu

Belediye İşçileri Mutlu

Belediye İş Sendikası, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ile şirket işçileri adına toplu sözleşme imzaladı.

A+A-

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi programına Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmail Duman, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ve belediye çalışanları katıldı.

Toplu Sözleşme imzalarının atılmasından sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Oprukçu, “Şirket çalışanlarımızın özlük haklarını daha da iyileştirme adına sendika temsilcilerinin tekliflerinin üzerinde miktarlarda bir ücrette anlaşmayı tamamladık. Buna göre çalışanlarımız 8 bin tl ek ödeme ile 25 bin lira maaş alacaklar. Bunu yeterli görmüyorum ve buradan sizlere söz veriyorum, Devletimizin en düşük memur maaşı olarak açıkladığı 32 bin tl rakamına sizleri ulaştırmak adına, Haziran veya Temmuz aylarında 7 bin liralık ek bir artışla maaşınızı 32 bin tl ye yükseltmiş olacağız. Ayrıca, Ramazan ve Kurban Bayramlarında da 5 er bin liralık ikramiye verileceğinin de müjdesini buradan sizlere veriyorum” dedi.

Kadrolu personeli de unutmadığını dile getiren Başkan Oprukçu, önümüzdeki süreçte kadrolu personelinde maaşlarında önemli artış ve iyileştirmelerin yapılacağının sözünü verdi.

Adabağ’da yapılan organik tarım çalışmaları konusuna da değinen Başkan Hüseyin Oprukçu, “Hiçbir belediye çalışanımız bu tarlalarda çalıştırılmayacak. Burada kendi adına tarım yapmak isteyen personelimiz için bu alanın 4/1 ini tahsis edeceğiz. Kendisi ekip dikmek isteyen personelimize tahsis edilecek arazide kullanacağı suyu, elektiriği ve fideyi ücretsiz olarak onlara vereceğiz” şeklinde konuştu.

Belediye çalışanlarının kendisine yol arkadaşlığı yapmasını istediğini ifade eden Hüseyin Oprukçu, 5 yıl boyunca Ereğli için birlikte çalışıp kader birliği yaptığı siyasi ve dünya görüşü ne olursa olsun birlikte mücadele ettikleri personel ile bir 5 yıl daha birlikte başarmanın mutluluğunu yaşamak istediğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.