1. HABERLER

  2. Belediyeden Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim

Belediyeden Ekmek Fırınlarına Sıkı Denetim

Ereğli Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Birimi vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ekmek...

A+A-

Ereğli Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Gıda Birimi vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ekmek yiyebilmeleri için kentte bulunan ekmek fırınlarını denetledi.

Ereğli’de bulunan ekmek fırınların birçoğuna uygulama yapılırken, kurallara uymayan ve hijyenin koşulları sağlayamayan işletmelere ise eksiklikleri gidermeleri noktasında 15 gün süre verildi. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, belediyenin ekmek fırınları ve gıda üreten ve satan işyerleri konusunda hassas olan çalışmalarına devam ettiğini kaydetti. Ereğli Belediyesi’nin vatandaşlarının daha sağlıklı gıda almalarını hedeflediklerini ileten Özgüven, " İlçemizde Zabıta denetimleri son hızı ile sürmektedir. Denetimlerimiz tamamen halk sağlığının gıda satan işyerlerini kapsamakla birlikte, kuralların uygulanmasını sağlamak amacıyla gerçekleşmektedir. Bu kapsamda ekiplerimiz titiz bir çalışma gerçekleştirmektedir. Denetimlerimiz ile vatandaşlarımızın güvenli şekilde alışverişlerini yapabilmelerini istiyoruz” dedi.

Denetimlerin devamlılığı ile kaliteyi daha da iyi konuma getireceklerinin altını çizen Özgüven, Ereğli’nin gıda satan işyerleri ile örnek bir kent haline geleceğine dikkat çekti. Vatandaşların en çok alışveriş yaptığı gıda ürününün baş sıralarında ekmek olduğunu dile getiren Özgüven,  " Ekmek her evin temel gıdalarından birisidir. Bu nedenle daha büyük önem arz etmektedir. Özellikle Ramazan ayı olması nedeniyle ekmek tüketimi biraz daha fazla önem arz etmektedir. Biz denetimlerimiz yanında vatandaşlarımızın şikâyetlerini de önemsemekteyiz. Vatandaşlarımızın şikâyetlerini en hassas bir şekilde değerlendireceğiz. Bu sayede aksaklıklara hemen çözüm bulacağız” şeklinde konuştu.

Halk Sağlığını Önemsiyoruz

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün denetimlerini aralıksız sürdüreceğini ve bu sayede gıda konusunda güvenli bir kent ortaya çıkaracaklarını anlatan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Belediyemiz halk sağlığını ilgilendiren bütün konularda hassasiyetle çalışmaktadır. Periyodik aralıklar ile yaptığımız denetimlerde halk sağlığını ilgilendiren her konuda denetimlerimizi yapıyoruz. Belediyemiz denetimlerinde ekmek fırınlarını da ön sıralara koymuştur. Çünkü vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları arasında yer alan ekmek en çok alışverişi yapılan gıda türüdür.

 

Hal böyle olunca denetimler de önem arz etmektedir. Özellikle Ramazan ayı içinde olmamız ekmek tüketimini daha fazla arttırmıştır. Bu kapsamda ekmek satan fırınlarımızı tekrar denetliyoruz. Belediyemiz gıda satan bütün iş yerlerinde denetimlerini sürdürecektir. Kentimizde bu konuda en küçük ihmalin dahi olmasına gönlümüz razı olmaz, konu ile ilgili görülen aksaklıklar insan sağlığını tehdit edebilir.

 

Vatandaşlarımızın da bu konuda hassas davranmalarını bekliyoruz. Gördükleri en küçük aksaklığı dahi bize bildirmeleri önemlidir. Aldığımız ihbarları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.