1. HABERLER

  2. Beyören Köyü’ne 300 Fidan Dikildi

Beyören Köyü’ne 300 Fidan Dikildi

Ereğli’ye bağlı Beyören Köyü’nde, Bahar şenliklerinin düzenlendiği Konuş Mevkii olarak adlandırılan tepeye 300 adet fidan dikildi. Fidan dikimine...

A+A-

Ereğli’ye bağlı Beyören Köyü’nde, Bahar şenliklerinin düzenlendiği Konuş Mevkii olarak adlandırılan tepeye 300 adet fidan dikildi. Fidan dikimine Ereğli’den ve Konya’dan vatandaşlar katıldı.

 

Ereğli’ye bağlı Beyören Köyü’nde, bahar şenliklerinin düzenlendiği alanda ağaçlandırma çalışması yapıldı. 300 fidanın toprakla buluşturulduğu ağaçlandırma çalışmasına Beyören köyü sakinlerinin yanı sıra Ereğli’den ve Konya’dan gelen Beyörenliler de katıldılar.

Ağaçlandırma çalışması ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan etkinlik düzenleyicisi Yakup Öztürk, ğaçlandırma çalışmasının ilkini iki hafta önce yaptıklarını kaydederek, “Doğa ve ağaç sevgisi bize bu başlangıcı yaptırdı. Geri kalanını halkımız tamamlayacak. Şenliklerimizin yapıldığı bu alanda ağacın ve suyun eksikliğini sık sık hissettiğimizden dolayı böyle bir çalışma yaptık. İki hafta önce kendi çabamızla 50 adet fidanı diktik. Bugün de köylülerimizle birlikte 300 fidanı daha toprakla buluşturduk” dedi.

 

Beyören Köyü Muhtarı Naci Özdemir ise, çalışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Buraya yapılan ağaçlandırma çalışmasında herkesin emeği var. Halkımızdan, bu ağaçlandırma çalışmasına daha fazla destek ve yardım bekliyoruz” dedi.

 

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ise,  açıklamasında, birlik ve beraberliğin sağlanmasının şart olduğunu söyledi ve şunları kaydetti: “Bizim çocukluğumuzda buralarda çevre köylerin çocukları ile bir araya gelir tanışırdık. Yıllar sonra, bu alanda düzenlenen şenliklerle insanlar tanışmaya ve kaynaşmaya devam ettiler. Bu ağaçlandırma çalışması da bu kaynaşmayı pekiştiren bir etkinlik oldu” dedi.

 

Fidan dikiminin ardından, etkinliğe katılanlara, Beyörenli kadınların yaptıkları sıkma ve bulgur pilavı ikram edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.