1. HABERLER

  2. BEYÖREN’İN SORUNLARINA ÇÖZÜM GELECEK

BEYÖREN’İN SORUNLARINA ÇÖZÜM GELECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Beyören Köyü’nde vatandaşların sorunlarını...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Beyören Köyü’nde vatandaşların sorunlarını dinledi ve çözümler noktasında vaatler verdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Filorinalı, Beyören Köyü’nü ziyaretinde, Beyören Köyü’nün içme suyundan yol sorununa kadar bütün sorunlarının çözüme kavuşacağını kaydetti.

Filorinalı; Beyören Köyü ziyaretinde halka hitaben yaptığı konuşmada şunlara yer verdi: “Biliyorsunuz ki yeni yasal düzenlemelerle Beyören Köyü, Ereğli’ye bağlı bir mahalle haline geldi. 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde iktidar olacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, tüzel kişiliği kaldırılan köy ve beldelerin, yeniden eski konumlarına kavuşacakları yönündeki sözünü hatırlatmak istiyorum. Belediye Başkanı olmamız halinde Ereğli’de sosyal belediyecilik anlayışını yeniden canlandıracağız. Yukarıdaki Devlet Hastanesi bittikten sonra boşalacak olan eski SSK hastanesini, belediye olarak acil servis ünitesi, çocuk ve kadın doğum hastanesi olarak Ereğli halkına kazandıracağız” dedi.

 

Beyören Köyü’nün sorunlarına da değinen Köksal Filorinalı, “Bildiğim kadarı ile Beyören Köyü’nün büyük bir içme sıkıntısı var. Biz, İvriz’deki suyu kendi köylerimize götüremezken, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli’nin içeceği suyu Konya’ya taşıyacak. Belediye Başkanı olmam halinde, Ereğli’nin suyunu Konya’ya vermek yerine içme suyu sıkıntısı olan köylerimize götüreceğiz. Bu köylerimizden biri de Beyören Köyü olacak. Bundan başka, ilki 2012 yılında düzenlenen Beyören Köy şenliklerine katılma fırsatımız olmadı. Ama bundan sonraki şenliklerimize inşallah belediye başkanı olarak katılacağız. Ama şenliklere katılabilmek için şenlik alanına giden bir yol olması gerekiyor. Konuş mevkiindeki şenlik alanına giden yolumuzu, belediye başkanı seçilmemiz halinde birlikte yapacağız. Köyümüzün içerisindeki yolların durumu zaten ortada. Kum dökmekle yol sorunu çözülmüyor. Kum kalıcı değil. Ereğli belediyesinin bu anlamda, parke taşı üretebilecek tesisi var. İşçisi de var. Ama iş yapmak niyeti olmadığı için kilitli taş üretilmiyor. Un var, yağ var, şeker var ama helvayı yapacak kimse yok. Biz, belediye başkanı seçilmemiz halinde helvayı yapan belediye olacağız” dedi.

 

Köydeki imam lojmanı sorununa da değinen Köksal Filorinalı, “Biz, her köyümüzde, içerisinde kütüphanesi, interneti olan ve her türlü sosyal etkinliğimizi de yapabileceğimiz merkezler yapacağız. İmam lojmanını da bu sorunlarla birlikte çözeceğiz” dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.