1. HABERLER

  2. Nisan Yağmurları’ndan Oprukçu’ya Ziyaret

Nisan Yağmurları’ndan Oprukçu’ya Ziyaret

Özel Nisan Yağmurları İlköğretim Okulu yöneticileri tarafından Türkiye’de bir ilk olarak uygulamaya konulan çevre bilinci ve GDO’lu gıdalar konusunda...

A+A-

Özel Nisan Yağmurları İlköğretim Okulu yöneticileri tarafından Türkiye’de bir ilk olarak uygulamaya konulan çevre bilinci ve GDO’lu gıdalar konusunda öğrencilere verilen eğitim konusunda Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’la bilgi paylaşımında bulundular.

 

Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük sorunları arasında yer alan çevre bilinci, temizlik ve GDO’lu gıdalar konusunda ilköğretim okulları birinci sınıflar seviyesine kadar inerek ders konusu olarak değerlendirme yapan Ereğli Özel Nisan Yağmurları İÖO’ öğrencileri ve yöneticileri Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’yu makamında ziyaret etti.

Özel Nisan Yağmurları İÖO Yöneticisi Muammer Gün, Okul Müdürü Bekir Meral, Sınıf Öğretmenleri Aysel Zeren ve Ramazan Ezeroğlu ile birinci sınıf öğrencilerinden bir gurup Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’yu ziyaret ederek, okullarında ders olarak işlenen çevre bilinci, GDO’lu Gıdalar ile mücadele ve yeşil alanların korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını söylediler.

Özellikle çevre bilinci ve temizlik konularının çocuklara daha ilköğretim okulu birinci sınıf düzeyinde verilecek eğitimin ileriki yaşamlarında çocukların çok daha bilinçli hareket etmesine vesile olacağı görüşünü savunan okul yöneticileri, okul bahçe ve sınıflarında başlayan temizlik seferberliğinin ileriki safhalarda yeşil alan ve sokaklarda da devam edeceği vurgusunu yaptılar.

Bu tip çalışmaların bu seviyedeki öğrenciler açısından ele alındığı zaman Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden okul yöneticileri, “Öğrencilerimizin daha bilinçli bireyler olması için mevcut olan yüksek seviyedeki eğitimin yanı sıra, sosyal anlamda da eğitim veriyoruz. Topluma yararlı bireylerin yanı sıra,  manevi anlamda da kendilerini yetişmiş ve geliştirmiş insanlar olarak yetişmelerini sağlayacak bir program ile hareket ediyoruz. Yaşadığı toplum ve çevre ile barışık olan ve kendisini değerli olarak hissetmelerini sağlayacak bu eğitimin, ilerideki yıllarda daha üst seviyelere ulaşarak sorgulayan ve yapılan yanlışları önlemeye çalışacak idareciler olmalarına vesile olacağı inancını taşıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında belediyemiz ile işbirliği içerisinde adımlar atmak en büyük dileğimizdir” şeklinde görüş belirtiler.

Yapılan ziyaretin son derece sevindirici olduğunu dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Biz bütün çocuklarımızı çok seviyoruz ve onları bizim geleceğimiz olarak gördüğümüz için iyi eğitim almalarına katkı sağlayacak her adımda yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. Çevre bilinci ve yaşamsal gıdaların sağlıklı olarak sofralara ulaşması konusunda insanlarımızın eğitim almalarının gerekliliğine inanıyorum. Ancak bu kadar küçük yaşlardan itibaren eğitilmeleri ise gelecek adına mutluluk verici olarak değerlendiriyorum.

İnşallah Nisan ayında, Özel Nisan Yağmurları İÖO eğitimcileri ve öğrencileri ile birlikte fidan ve ağaç dikme programlarını da gerçekleştirerek eğitimlerine belediye olarak bir katkı sağlarız. 2009 yılından günümüze kadar 750 bin civarında fidanı toprakla buluşturduk. Son dönemlerde dikilen fidanların büyük bir çoğunluğu badem ağaçlarıdır. Çevre bilincine ve yeşile son derece önem veren biri olarak, bu eğitimin daha ilkokul 1. Sınıflardan itibaren verilmesini önemsiyorum. Buna katkı sağlayan eğitimcileri ve öğrenci ailelerini de kutluyorum.

Bu çocuklar bizim geleceğimiz ve umudumuz. Devletine, milletine ve yaşadığı topluma duyarlı ve yararlı bireyler olması en büyük dileğimizdir. Bu uğurda onlar adına yapabileceğimiz her türlü yardıma hazırız. Bu çocuklarımızın başarısı uzun vadede inanın bizlerin başarısı olacaktır. Çıktığınız bu yolda daha da başarılı olmanızı, bu yıl kurulan okulunuzun orta ve lise kısımlarını da açarak bir kampus haline gelmenizi temenni ederim” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.