1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BİZ BU AÇIKLAMANIN ARKASINDAYIZ
BİZ BU AÇIKLAMANIN ARKASINDAYIZ

BİZ BU AÇIKLAMANIN ARKASINDAYIZ

Özdemir; "açıklamamın arkasındayım" Cemiyet Başkanımızla yaptığımız telefon görüşmesinde "açıklamamın arkasındayım" dedi.

A+A-

Ereğli Atilla Atmacayı bilir, Konya Sefa Özdemir'i, Ya Sizi ?

Gazeteciler Cemiyetinden Açıklama

Geçtiğimiz günlerde Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde Irak uyruklu bir vatandaşa ait olan bisküvi fabrikasında büyük bir yangın çıkmış, yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 11 saat süren yoğun çalışmasının ardından kontrol altına alınarak söndürülebilmişti.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili derinlemesine araştırma yapan ekipler, yangının elektrik kontağından çıktığını açıklamış, yangının çıkış nedeni ve sonrasında gelişen süreçle ilgili yetkili merciler tarafından kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılmıştı.

Verilen tüm bilgilere rağmen bazı yerel internet haber sitelerinde hiçbir dayanağı ve kaynağı olmaksızın olayın terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği yönünde bir algı oluşturulmuş, bu durumun halkın galeyana getirilmesi için mesnetsiz bir çaba içerisine girilmiştir.

Doğru ve tarafsız habercilik ilkesine aykırı bir şekilde gerçekleştirilen ve gerçekleri çarptıran bu tür girişimlerin internet mecrasında yapılabiliyor olması internet haber siteleriyle ilgili kanunun ne kadar zorunlu olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Durumdan vazife çıkararak, gerek hit alma kaygısı ve gerekse en uç noktasından bakıldığında bilinçli ya da farkında olmaksızın terör propagandası yapılması kabul edilir bir durum değildir.

Gelişen teknoloji ile birlikte haberciliğin daha hızlı bir şekilde yapılabildiği bir alan olan internet mecrası, aynı zamanda kirli, yalan ve yanlış bilgilerin de müthiş bir hızla yayılabildiği bir alandır. Bu alanın kontrol altına alınmaması, denetimin yapılmaması ve kanuni bir altyapı ile yaptırım uygulanabilecek bir hüviyete kavuşturulmaması benzer sorunların artarak devam edebileceğine işaret etmektedir.

Kaldı ki internet mecrasının yaygın bir şekilde kullanılabiliyor olması mahalli gazete ve televizyonların devrinin bittiği anlamına gelmemekte; doğruluğu denetlenebilir, hukuki ve vicdani sorumlulukları olan, basın meslek ilkelerine uymaya yemin etmiş gazete ve televizyonların değerini daha iyi anlaşılır hale getirmektedir.

Tüm bu gerçekler gün gibi ortadayken, internet haberciliğinin daha sağlam bir altyapı ile hukuki ve vicdani gerekleriyle birlikte yapılabileceği bir kanuni düzenlemenin yapılması acil bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak, tarafsız, doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla mesleğini ahlaki bir şekilde yerine getiren meslektaşlarımızın gerek yazılı, gerek görsel, gerek işitsel ve gerek internet mecrasındaki çalışmalarını destekliyor; bunun aksi bir durum oluşursa hangi mecrada olursa olsun karşılarında olduğumuzu belirtiyoruz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.