1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
EREĞLİ'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

EREĞLİ'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

İlçemiz Ereğli'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 29 Ekim 1923 yılında ilan edilmesiyle bütün yurtta olduğu gibi İlçemiz’ de 96. yılını coşkuyla kutluyoruz.

A+A-

Sabah saat 09.30’da Kaymakamlık makamında devlet adına Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi vatandaşların ve Ereğli Protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Ereğli Lisesinin okul bahçesinde düzenlenen kutlama programıyla gerçekleşti.

Cumhuriyet bayramı kutlama programına; Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Osman Koşar,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, MHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz, İyi Parti İlçe Başkanı Amil Acar, STK temsilcileri,  daire amirleri,okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Hayrettin Çiftçi günün anlam ve önemini dair konuşmasında; Cumhuriyetin önemine vurgu yaptığı konuşmada Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenmiş büyük bir milletin tabiat ve şiarına uygun idare olan Cumhuriyet idaresinin kurulduğu büyük bir gündür dedi. Çiftçi, Ereğli halkının kutlamalara katılan öğretmen ve öğrencilerin bayramlarını kutladı.

Daha sonra,Günün önemine dair öğrenciler tarafından şiirler okundu. Okunan şiirlerin ardından ise okul öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri sunuldu.

Programda, öğretmenler tarafından hazırlanan türkü dinletisinin ardından tören geçidi düzenlendi. Daha sonra dereceye giren başarılı öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

29 EKİM 1923 TÜRK ULUSU İÇİN ÖNEMLİ GÜN

Bağımsızlığımızı dünya devletlerine kabul ettirip egemenliğimize kavuştuktan sonra 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyet ilan edildi. Devletin adı Türkiye Cumhuriyeti olurken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. O günden bu yana her yıl coşkuyla kutlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi olarak kurulduğu tarih kabul edilen 29 Ekim'de, Ülkemizin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirlendi. Milli birlik ve beraberlik ile toplumsal dayanışmanın simgesi olarak kabul edilen ve Türk ulusu için önemli bir milli bayram niteliği taşıyan Cumhuriyet Bayramı, 2019 yılı itibarıyla 96. kez coşkuyla kutlanmaktadır.

29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarih olarak her yıl kutlanır. 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim şekli Cumhuriyet olarak belirlendi. Türk milleti için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın simgesi olarak kutlanan milli bayramdır. Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun giderilmesi için yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şart olmuştu ve Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğuna karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.