1. HABERLER

  2. Büyükşehir Belediye Meclisi yeni salonda ilk toplantısını yaptı

Büyükşehir Belediye Meclisi yeni salonda ilk toplantısını yaptı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni binasında gerçekleştirdiği ilk toplantısında 10 yıllık yatırımlarını ve 5 yıllık projelerini değerlendiren...

A+A-

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni binasında gerçekleştirdiği ilk toplantısında 10 yıllık yatırımlarını ve 5 yıllık projelerini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, önümüzdeki dönemde 5 milyar liralık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını yeni binasında gerçekleştirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplantının açılışında yaptığı konuşmada önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyarlık yatırım öngördüklerini söyledi. Başkan Akyürek, hafta sonunda teşekkür mitingi ve çeşitli açılışlara katılmak üzere Konya’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretini değerlendirerek, Konya’nın bundan sonra daha büyük yatırımlara imza atacağını vurguladı. Bugüne kadar yapılan Bozkır Barajı, Derebucak Derivasyonu Tüneli ve Barajı’nın Beyşehir’i desteklemesi, sivil havaalanı, hızlı tren, atık su arıtma tesisleri, Mevlana Kültür Merkezi, içme suyunun gelecek vizyonu, lojistik köy, konvansiyonel demiryolu hattının şehir dışına alınması ve çevre yolları gibi büyük projeler hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, bu listenin içinde kalan çevre yolu projesinin de bu dönemde tamamlanacağını kaydetti. Konya’nın yeni hükümet ile büyük bir fırsat yakaladığına değinen Başkan Akyürek, şöyle devam etti: Bütün kurumlarımızın, teşkilatlarımızın, belediyelerin ve diğer kurumların kendini teste tabi tutması ve Yeni Türkiye söyleminin sadece slogan olarak kalmayıp şehircilik açısından da yeni bir dönemin başlatılmasına işaret eden bir anlayışı uygulamaya koyması lazım.” Stadyumun çevre düzenlemesinin tamamlanmaya çalışıldığını, tanesi yaklaşık 100 bin liraya morg vazifesi de gören soğutuculu 28 cenaze taşıma aracı alındığını, ifade eden Başkan Akyürek, araçların ilçelere mülkiyetiyle kaydedileceğini belirtti. Şu ana kadar yaklaşık 100 milyonluk ihale yaptıklarını anlatan Başkan Akyürek, “5 yılda toplamda net 5 milyar yatırım öngörüyoruz. Dağılımı yaptığımız kriterlere göre gerçekleşecek” diye konuştu. Toplantıda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Akşehir’de yapılan 55. Nasrettin Hoca Şenliklerine yaptığı katkıdan dolayı Başkan Akyürek’e teşekkür plaketi verdi.

Haber Merkezi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.