1. HABERLER

  2. BÜYÜKŞEHİR’DEN AB STANDARDINDA LABORATUVARLAR

BÜYÜKŞEHİR’DEN AB STANDARDINDA LABORATUVARLAR

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin son 10 yılda oluşturduğu Su Kalite, Çevre Analiz, Zemin Etüd ile Asfalt ve Beton Laboratuvarları bölgenin en güçlü...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin son 10 yılda oluşturduğu Su Kalite, Çevre Analiz, Zemin Etüd ile Asfalt ve Beton Laboratuvarları bölgenin en güçlü akredite laboratuvarları olarak hizmet veriyor.

 

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye çalışmalarında kalite konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, bu amaçla oluşturulan laboratuvarların AB standartlarında çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Belediye bünyesinde son 10 yıl içinde kurulan Su Kalite, Çevre Analiz, Zemin Etüd ile Asfalt ve Beton Laboratuvarlarının alanlarında en güçlü laboratuvarları olarak dikkat çektiğini kaydeden Başkan Akyürek, laboratuvarların sahasında uzman personelleri ve modern analiz cihazları ile hizmetlerin denetimlerini yaparak standartlara uygunlukları kontrol ettiklerini dile getirdi.

ÇEVRE ANALİZ LABORATUVARI

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Analiz Laboratuvarı, katı yakıt analizlerinin yanında çevresel gürültü ve baca gazı analizleri de yaparak Konya’nın hava kalitesine katkı sağlıyor.

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi bulunan Büyükşehir Belediyesi Çevre Analiz Laboratuvarı, alanında akredite olan ilk ve tek belediye laboratuvarı olma özelliği taşıyor. 2010 yılından bu yana çevre analiz hizmeti veren laboratuvar her yıl yaklaşık 600 adet analiz gerçekleştiriyor.

KOSKİ SU KALİTE LABORATUVARI

Konya Büyükşehir KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Su Kalite Kontrol Laboratuvarı, Türk Akraditasyon Kurumu tarafından akredite edilen önemli laboratuvarlardan biri.

Şehre su temin edilen Altınapa Baraj Gölü suyu, kuyu suları, ve kaynak sularının günlük, haftalık ve aylık periyotlarda fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizlerinin yapıldığı Su Kalite Kontrol Laboratuvarı’nda, özel işletme ve endüstriyel tesislerden talep olması durumunda gelen su numunelerinin analizleri de yapılıyor.

Laboratuvarda, 2013 yılında toplam 9 bin 950 numuneye ait 63 bin 845 parametrenin  fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri yapılarak “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” standartlarında değerlendirme raporu hazırlandı.

ZEMİN ETÜD LABORATUVARI

Konya merkezde imar planlarına altlık teşkil edecek jeoloji haritalarının çıkarılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi İmar Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2006 yılı sonunda kurulan “Zemin Etüd Laboratuarı”, TSE ISO 17025 Kalite Belgesi alarak İmara Esas Jeolojik ve Jeoteknik Etüd Projesi kapsamındaki deneyler, karayolları ile ilgili alt temel, dolgu, üst temel gibi malzemelerin yerinde ve laboratuarda deneylerini gerçekleştiriyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan laboratuvar belgesi de bulunan Zemin Etüd Laboratuvarı,  2013 yılında bin 53 adeti zemin etüd, 16 adeti yol-agrega olmak üzere toplam bin 205 adet numune deneyi ve rapor hazırladı. Laborutavar 2007-2013 yılları arasında 10 bin 179 adet zemin etüdü ve rapor gerçekleştirdi.

            ASFALT VE BETON LABORATUVARI

Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2007 yılında kurulan Asfalt ve Beton Laboratuvarı, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin işveren olduğu ihaleler bünyesinde yaptırılan yol, tretuvar gibi çalışmaların laboratuvar takiplerini yürüterek çalışmaların teknik şartnamelere ve standartlara uygun olup olmadığını kontrol ediyor.

TSE ISO 17025 Kalite Belgesi bulunan  Asfalt ve Beton Laboratuvarı, TSE’nin taşeron laboratuarı olarak özel ve tüzel kişilere hızlı, ekonomik ve güvenilir hizmet sunuyor. Laboratuvar, 2013 yılında bin 227 adet deney gerçekleştirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.