1. HABERLER

  2. Büyükşehir’den “Konya’da Ramazan Sevinci” Konulu Fotoğraf Yarışması

Büyükşehir’den “Konya’da Ramazan Sevinci” Konulu Fotoğraf Yarışması

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayını bütün hücreleri ile yaşayan Konya’da bu coşkuya katkı sağlamak amacıyla “Konya’da Ramazan Sevinci”...

A+A-
Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayını bütün hücreleri ile yaşayan Konya’da bu coşkuya katkı sağlamak amacıyla “Konya’da Ramazan Sevinci” konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenliyor. Son katılım tarihi 5 Ağustos olan yarışmada birinciye 3 bin lira ödül verilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da Ramazan ayında yaşanan sevinci ve coşkuyu anlatan “Konya’da Ramazan Sevinci” konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenliyor. Konya’nın oruç tutan bir şehir olduğunu, bunun caddelerde, sokaklarda, her yerde hissedildiğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu berekete katkı sağlamak amacıyla “Konya’da Ramazan Sevinci” konulu fotoğraf yarışması düzenlediklerini ifade etti. Yarışma ile Konya merkez, ilçe ve mahallelerinde Ramazan ayına has kültürlerin genç nesillere aktarılmasını ve yaşatılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Akyürek, “Konya, Ramazan ayını bütün hücrelerinde hisseden bir şehirdir. Gündüzü ve gecesi bir başka güzeldir. Belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz Mahalle İftarlarımız, Tarihi Şehir Meydanı’ndaki Kitap Fuarımız, Rahmet Akşamlarımız ve diğer etkinliklerimiz ile bu güzelliğe katkı sağlıyoruz. Bu yıl, aynı zamanda bir de fotoğraf yarışması düzenledik. Yarışmada yer alacak fotoğraflar Konya ve ilçelerinin misafirperverliğini, yemeklerini, inancını, ibadetlerini, sosyal dayanışmayı, Ramazan ayına özgü gelenekleri, şehrin karakterini ortaya koyacak. Bu anlamda yarışmaya katılacak fotoğrafların da Konya kültürünün tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi. SON BAŞVURU 5 AĞUSTOS Büyükşehir Belediyesi’nce ilk kez düzenlenen, amatör ve profesyonel bütün fotoğrafçılara açık olacak “Konya’da Ramazan Sevinci” konulu fotoğraf yarışmasına en fazla 5 eserle iştirak edilebilecek. Fotoğraflar, son başvuru tarihi olan 5 Ağustos Salı günü mesai saati bitimine kadar [email protected] adresine gönderilecek. Yarışmada birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin 500 lira, üçüncüye 2 bin lira, sergilenen 30 esere de 150’şer lira ödül verilecek. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi www.konya.bel.tr adresinde yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.