1. HABERLER

  2. “Çakmalara Değil, Gerçek Basına Sahip Çıkılsın”

“Çakmalara Değil, Gerçek Basına Sahip Çıkılsın”

Ereğli medyası Atatürk Anıtına karanfil bıraktı.Ereğli’de görev yapan METRO TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Atmaca, ERT Televizyonu Haber sorumluları...

A+A-

Ereğli medyası Atatürk Anıtına karanfil bıraktı.

Ereğli’de görev yapan METRO TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Atmaca, ERT Televizyonu Haber sorumluları İlknur Kantaş ve Özcan Saraç, ER Haber Gazetesi sahibi Metin Teker, Güneş Gazetesi Sahibi Bahri Can, AA Ereğli temsilcisi Şenol Bayır, TRT Haber Ereğli Temsilcisi Emrah Çakıcı, Yeni Ereğli Gazetesi Sahibi Hatice Esra Göktepe ve Yazı İşleri Müdürü Serpil Atmaca, Sabah Gazetesi Ereğli Temsilcisi Anıl Akgün, Kent Efem Radyo sahibi Muzaffer Zeki Tunç, Halkapınar AA Temsilcisi Yavuz Görür, Gazeteci Salih Özkaynak Atatürk Anıtına karanfil bıraktılar.

Gazeteciler adına bir konuşma yapan METRO TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Atmaca, Ereğli’de gazetecilerin sorunların arttığı noktasında görüş birliği içerisinde olduklarını söyledi.

Atmaca bu sorunlara çözüm üretme adına birlik içerisinde hareket edeceklerini ifade ederek, “Özgür, tarafsız, kalemini satmadan, ona buna tetikçilik yapmadan, birilerinin borazanını öttürmeden, kimseye bulaşmadan medyanın esas görevi olan sorunları yetkililere iletmek, yetkililere çamur atarak onları baskı altına almayan bir medya çalışan bir medya istiyoruz. Doğruları yansıtarak halka doğru haber sunmak istiyoruz. Halkta bu haberleri görsün ve doğruları öğrensinler” dedi.

Atmaca sadece Belediyeden değil tüm sivil toplum örgütlerinden Ereğli’de görevini yapan tarafsız medyaya, tetikçilik yapmayanlara sahip çıkılmasını isteyerek, “basın olarak görevini yapan insanları Ereğli kamuoyunun tanımasını istiyoruz. Yattığı yerden haber yaparak kişilere ve kurumlara sataşanlara taviz verilmemesini istiyoruz. Tv’ler olarak biz RTÜK’e bağlıyız, Gazeteciler Basın İlan Kurumuna bağlı ve kurumlar vergilerini veriyor, sigortalı işçi çalıştırıyorlar. Bir bakıyoruz Ereğli’de 4-5 tane korsan gazete geziyor. Buna kim dur diyecek. Basın İlan Kurumunun bundan haberi yok. Siyasiler, STK’lar, odalar bunlara müsaade etmeyecek. Vergisini vermeyen korsan gazetelere ilan, reklam vererek onları beslemeyecek. Bunlara müsaade edilmeyecek. Müsaade edilmemesi halinde korsan yayıncılık ortadan kalkacak herkes sorumluluğunun farkında olacak. Çakmalara değil, gerçek basına sahip çıkılsın” dedi.

Basın çalışanlarına ile Anıta karanfil bırakarak destek olan Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise; ilgili kurumlara kayıtlı, belge sahipli kişilerin basın olarak kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini kaydederek, Belediye, STK, Odalar ve siyasilerin korsan olarak çalışan kişilere taviz verilmemesi gerektiğini söyledi.

Basının objektif ve tarafsız olarak çalışması gerektiğini kaydeden Özgüven birlik, beraberlik içerisinde basının çalışması gerektiğini ifade etti ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü bir kez daha kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.