1. HABERLER

  2. Özgüven 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Basınla Kahvaltıda Buluştu

Özgüven 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Basınla Kahvaltıda Buluştu

Gazeteciler, “Ereğli’nin Gerçek Basını Biziz” DedilerBelediye Başkanı Özkan Özgüven, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ereğli’de...

A+A-

Gazeteciler, “Ereğli’nin Gerçek Basını Biziz” Dediler

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ereğli’de görevlerini ifa eden basın kurumlarının temsilcileri ve çalışanları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Toplum adına çok büyük bir görev üstlenen basın mensuplarının bu gününde birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özgüven, doğru ve tarafsız haberlerle basının milletin vicdanının sesi olduğunu söyledi.

Kahvaltıya Ereğli’de görev yapan METRO TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Atmaca, Ereğli Gazetesi Sahibi Derviş Özütaştan, ERT Televizyonu Haber sorumluları İlknur Kantaş ve Özcan Saraç, ER Haber Gazetesi sahibi Metin Teker, Güneş Gazetesi Sahibi Bahri Can, AA Ereğli temsilcisi Şenol Bayır, Yeni Ereğli Gazetesi Sahibi Hatice Esra Göktepe ve Yazı İşleri Müdürü Serpil Atmaca, Sabah Gazetesi Ereğli Temsilcisi Anıl Akgün, Kent Efem Radyo sahibi Muzaffer Zeki Tunç, Halkapınar AA Temsilcisi Yavuz Görür, Gazeteci Salih Özkaynak ve basın emekçileri katıldı.

Özgüven, basın mensuplarının çok zor bir görevi yerine getirdiklerini ve bu önemli görev nedeniyle milletin vicdanının sesi olduklarını söyledi.

Halkın haber alma hakkını çok zor şartlarda, canlarını riske atarak doğru haberlerle yerine getiren basın mensuplarının 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Özgüven, Ereğli’nin tanıtımında büyük rol oynayan basın mensuplarına teşekkür etti.

Bugüne Çalışan Gazeteciler Günü denmesinin sebebini emeğe olan saygı olarak değerlendiren Özgüven, Kamuoyunun oluşmasında, toplumsal sorunların ortaya konmasında ve bunlara çözüm üretilmesinde basının önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Özgüven bundan sonraki süreçte yerel basın ve ulusal basın temsilcileri ile daha iyi şartlar altında çalışma içerisinde olacaklarını da belirterek tüm çalışan gazetecilerin günlerini kutladı.

Yaşadıkları sorunları Başkan Özgüven ile paylaşan Basın Temsilcileri, “Ereğli’de sosyal medya ve internet medyası üzerinden çalışan kişiler var. Bu kişiler hiçbir şekilde Vergi Dairesine, Basın İlan Kurumuna, RTÜK’e kayıtlı değiller. Sadece oturdukları yerden haber üretip emek hırsızlığı yapan kişiler. Ve bu kişilere yönelik bir düzenleme getirilmeli, başta siyasiler, yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri tepkilerini koymalıdır. Biz vergilerimizi verirken, sigortalı işçi çalıştırırken bu kişilerin sadece kendi menfaatleri için tetikçilik yaparak, birilerinin maşası olarak kişilere ve kurumlara saldırmalarını uygun bulmuyoruz. İşte Ereğli’nin gerçek basın mensupları olarak bu masa etrafında oturup gece gündüz demeden çalışan ve kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendiren kişiler olarak buradayız ve size şahsımıza ve kurumlarımıza gösterdiğiniz ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz ” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.