1. HABERLER

  2. Çalışmalar Beklenen Düzeyde

Çalışmalar Beklenen Düzeyde

Ereğli’nin ve bölgenin geleceği açısından önemli bir proje olan Akhüyük’teki  jeotermal su arama sondaj çalışmaları beklenen düzeyde seyrediyor.Ereğli’ye...

A+A-

Ereğli’nin ve bölgenin geleceği açısından önemli bir proje olan Akhüyük’teki  jeotermal su arama sondaj çalışmaları beklenen düzeyde seyrediyor.

Ereğli’ye bağlı Akhüyük Köyünde Kasım ayının ilk haftası başlatılan jeotermal su sondaj çalışmalarının normal seyrinde devam ettiği bildirildi.Çalışmaların titizlilikle yürütüldüğü sondaj sahasını ziyaret eden Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ,burada yapılan çalışmaların ne aşamada olduğunu yerinde inceleyerek şantiye şefi  jeoloji mühendisi Cüneyt Kocaeli’nden bilgiler aldı.

Akhüyük Köyündeki jeotermal sondaj çalışmaları ile ilgili Fensu Jeotermal Sondaj Teknik sorumlusu jeoloji mühendisi Cüneyt Kocaeli şöyle konuştu;” A-10 Jeotermal arama işletme kuyusunda 76 metredeyiz.71 metrede kuyuda gaz gelişi oldu.Bu gaz gelişi acı su diye tabir edilen kükürtlü ve tuzlu su ve formasyon içinde sıkışmış olan gazın serbest hale gelmesiyle kuyu ağzından çıkmasıyla oluşmaktadır.Bu beklediğimiz bir durumdur.Daha önceden MTA’nın yapmış olduğu  araştırmalarda bu seviyelerde ve aşağı seviyelerde sıkışmış gazların olduğu söylenmekte idi. Bunları kontrol altına alıp kuyumuzu nihai derinliğe ulaştırıp ,sıcak suyumuzu bulacağız.Çalışmalarımız şu an itibariyle yapılan araştırmalara uygun olarak devam ediyor.Ereğli için sıcak ve jeotermal minerallerin bolca olduğu şifalı suyu bol miktarda vereceğimize inanıyorum .Çalışmalar normal seyrinde devam etmektedir.Her şey kontrolümüz altındadır”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.