1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Etyemez Almanyada Çeşitli Etkinliklere Katıldı
Etyemez Almanyada Çeşitli Etkinliklere Katıldı

Etyemez Almanyada Çeşitli Etkinliklere Katıldı

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ 5-8 Kasım 2013 tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf kentine düzenlenen “A+A Uluslararası Sağlık, Güvenlik ve Emniyet...

A+A-

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ 5-8 Kasım 2013 tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf kentine düzenlenen “A+A Uluslararası Sağlık, Güvenlik ve Emniyet Ticari Fuarı”nın açılışını yaparak Almanyada Çeşitli Etkinliklere Katıldı

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ  5-8 Kasım 2013 tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf kentine düzenlenen “A+A Uluslararası Sağlık, Güvenlik ve Emniyet Ticari Fuarı”nın açılışını yaparak  Almanyada Çeşitli Etkinliklere Katıldı.yetle birlikte  bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

İş Sağlığı ve Güvenliği alanında ülkemizde kaydedilen önemli gelişmelerin uluslararası platformlardaki olumlu yansıması sonucunda Türkiye’nin ortak ülke olarak davet edildiği ve kendi alanında dünyanın en büyüğü olan fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Sayın ETYEMEZ konuşmasında; iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatındaki önemine dikkat çekerek, ülkemizde konuya ilişkin olarak son dönemde yaşanan gelişmeleri katılımcılara aktarmıştır.

Alman İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi tarafından düzenlenen fuarda, kişisel koruyucu donanımlar ve güvenlik sistemleri ile ilgili ithalat-ihracat ve üretim yapan 22’si Türk olmak üzere yaklaşık 1600 firma ve devlet temsilcileri yer almıştır.

Fuar kapsamında Sayın Bakan Yardımcısı ve heyeti;  Düsseldorf, Sank Agustin, Duisburg ve Dortmund’ da önemli temaslarda bulunmuşlardır.

Program kapsamında heyet; Avrupa’nın Kimya Parkı olarak adlandırılan ve genel olarak tarımsal ilaçların üretildiği, yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edildiği, kuruluşu 1900’lü yılların başlangıcına dayanan 70’den fazla farklı işletmenin aynı altyapıyı kullanarak kimyasal ürünlerin üretiminin yapıldığı Chempark – Dormagen tesislerini ziyaret ederek, yetkililerden tesis hakkında ve üretim esnasında uygulanan iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirler hakkında bilgi almıştır.

Bakan Yardımcısı Sayın Halil ETYEMEZ ve beraberindeki kalabalık heyet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına tahsis edilen standı ve fuarda yer alan Türk firmalarının stantlarını tek tek gezerek yetkililerden bilgi almış ve sergilenen ürünleri incelemiştir.

İncelemelerde bulunmak üzere Alman İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü’nü (İFA) ziyaret eden heyet; Enstitü Müdürü  Prof. Dr. Dietmar Reinert tarafından gerçekleştirilen sunuma katılıp, Almanya’nın iş sağlığı ve güvenliği alanında en büyük araştırma-geliştirme, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini gerçekleştiren bu kurum ve çalışmaları hakkında bilgi almış ve incelemelerde bulunmuştur.

Bakan Yardımcısı Sayın Halil ETYEMEZ, daha sonra Düsseldorf şehrinde bulunan Düsseldorf Başkonsolosluğuna bir ziyaret gerçekleştirerek Başkonsolos Alattin TEMÜR’ü makamında ziyaret etmiş, Başkonsolosluğun faaliyetleri ve bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın sorunları hakkında bilgi almıştır.

Daha sonra Başkonsolosluğun tüm birimlerinde incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı çalışanlarla sohbet etmiş ve işlem yaptırmak üzere orada bulunan vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini dinlemiş ve vatandaşlarımızca kendisine yöneltilen sorulara cevap vermiştir.

Başkonsolosluktaki temaslarını tamamlayan Sayın ETYEMEZ, daha sonra Düsseldorf Başkonsolosluğu’nun inşaatı devam eden yeni hizmet binasını da gezerek çalışmalar hakkında bilgi almıştır.

Duisburg’ta bulunan ve Almanya’nın en büyük camisi olan Duisburg Merkez Camiinde vatandaşlarımızla bir araya gelen Bakan Yardımcısı ETYEMEZ, cami hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra cami bünyesinde bulunan Diyalog Merkezini ziyaret etmiştir. Burada diyalog merkezi hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı ETYEMEZ, Avrupa’nın merkezindeki, Merkez Camii'nin ihtişamı karşında çok etkilendiğini, hem ibadethane, hem de kültür merkezi olarak faaliyetlerin yapıldığı bu güzide mekânın Türk-Alman işbirliğinin gerçekleşmesindeki önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere, Camii Derneği Başkanı Necati MERT nezdinde tüm yönetim kuruluna, Diyalog Merkezi Başkanı İsmail KOMŞUCUK'a, Diyalog Merkezi İkinci Başkanı Bayan Pohl'e ve Diyalog Merkezi Müdiresi Zehra Yılmaz’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek ziyaretini noktalamıştır.

Son olarak, Federal İş Sağlığı ve Güvenliği Kurumunun bir kuruluşu olan ve 19. yüzyılın sonlarından itibaren bugüne kadar uygulanan ve ileride uygulanması öngörülen iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin birlikte sergilendiği Çalışma Dünyası Sergisi’ni (DASA) ziyaret eden bakan yardımcısı ETYEMEZ Almanya’daki yoğun temaslarını noktalayarak Türkiye’ye dönmüştür.

Diğer taraftan, Sayın Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ, 5 gün boyuca gerçekleştirilen çalışma ziyaretinin zaten iyi bir seviyede olan Türk-Alman ilişkilerine katkı sağlayacağını belirterek, ziyaret esnasında görüştüğü Alman kurumlarının yetkililerini 5-7 Mayıs 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansına davet ederek bu ve benzeri çalışmaların ileride artarak devam edeceğine olan inancını dile getirmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.