1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. CB Sezen Mühendislikten Asansör Bakımı Ne Zaman Yapılmalı
CB  Sezen  Mühendislikten  Asansör  Bakımı Ne Zaman Yapılmalı

CB Sezen Mühendislikten Asansör Bakımı Ne Zaman Yapılmalı

 Ereğli de uzun yıllardır  hizmet veren CB Sezen Asansör- Mühendislik    37 yıllık  deneyim ve tecrübesini  Asansör Montaj, Revizyon ve bakım konularında  Ereğli halkıyla paylaştı.

A+A-

 Ereğli de uzun yıllardır  hizmet veren CB Sezen Asansör- Mühendislik    37 yıllık  deneyim ve tecrübesini  Asansör Montaj, Revizyon ve bakım konularında  Ereğli halkıyla paylaştı.

 CB Sezen  Asansör firması  Asansör Montaj, Bakım ve Revizyon konusunda  yaptığı açıklamada şunları kaydetti; 

Sırf standartlara uygun olmadığı halde çalıştırılan asansörler nedeniyle ülkemizde her yıl onlarca insan asansörlerde ya mahsur kalıyor, ya da can veriyorlar.

Konutlarda ve işyerlerinde bulunan asansörler insanlara konfor getirirken, yanlış seçim ve kontrolsüzlük de konforu can kaybına kadar ulaşan bir çileye dönüştürüyor. Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de pek çok asansör standartlara uygun olarak hizmet veremiyor. Bakımları yeterince takip edilemiyor. Sizler için CB Sezen Asansör ile gerçekleştirdiğimiz röportaj da asansör hakkında bilinmeyen ve kesinlikle yapılması tavsiye edilen bakımları sizler için anlattı.Makine Mühendisi Recep Sezen ve Elektrik Elektronik Mühendisi Celal Burak Sezen

Asansör Bakımları hakkında şunları ifade etti;

“Asansör bakımları aylık ve yıllık olarak düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Yönetmelikte ve kanunlarda da asansör bakımlarına ciddi bir önem gösterilmiştir. Asansörü kullanan insanların, asansörde taşınan yüklerin ve olası bir kaza durumunda çevredeki canlı ve cansız varlıkların zarar görmemesi için gereken önem gösterilip düzenli olarak bakım ve onarım çalışmaları büyük bir özenle ve dikkatle yapılması gerekmektedir. Firma olarak profesyonel ekibimizle bakım ve onarım çalışmaları büyük bir hassasiyet ile yapılacaktır. Firmamız CB Sezen Asansör olarak37 yıllık deneyim ve tecrübe ile Yaptığımız tüm işler bu ilke doğrultusunda prensip alınarak yapılmaktadır.CB Sezen Asansör olarak size hizmet etmekten onur duyacağız.

Asansörün aylık ve yıllık bakımı yapılması için alıcı ve satıcı ile garanti süresi boyunca bir sözleşme yapılmaktadır. Bu sözleşme ile garanti süresi boyunca bakım ve onarım işlemleriniz yapılacaktır. Garanti süresi bitiminden sonra ki dönemlerde de aylık olarak bakım ve onarım işlemleri yapılması için sözleşmeler yapılacaktır. Hukuki olarak asansörlerin bakım ve onarım çalışmaları için sözleşme yapmak zorunlu olmaktadır. Bu sözleşme ek olarak bir montaj veya ek bir parça kapsamında değildir sadece bakım ve onarım çalışmaları için geçerli olacaktır. Asansörde ki parça sorunları yine garanti kapsamı içerisinde olacaktır fakat bakım yapılması için gereken sözleşmede bunun gibi montaj vb. maddeleri bulunmamaktadır. Asansör montajı yaptıktan sonra diğer tüm parçalarda çıkan sorunlar bizim sorumluluğumuzda olacaktır. Herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında kısa sürelerde müdahale edilecektir. Firma olarak sizin işletmenizin bu konuda mağdur etmeyi asla istemeyiz. Yönetmelikte de olduğu gibi bir zorunluluk olan kısa sürelerde parça temini ilkesini firma olarak en hassas düzeyde benimsemiş bulunmaktayız. 

Asansör bakımında yağlanması gereken parçalar, sorun oluşturabilecek parçalar kontrol edilerek özenli bir çalışma gösterilecektir. Asansörün verimli bir şekilde çalışması için ihtiyacı olan yağlama çalışmaları dikkatle yapılacaktır. Bunun yanında soruna meyilli parçalar dikkatle kontrol edilerek değiştirilecektir. Asansörün verimli bir şekilde çalışıp çalışmadığı özenle kontrol edilerek gerekli bilgiler müşterimize verilecektir. Ayarsız bir yapı ile karşılaşıldığında hemen müdahale edilip gerekli ayarlama işlemleri yapılacaktır. 

Asansör bakımı yapıldıktan sonra yapılan işlemler bir yerde arşivlenmektedir. Bu arşivleme işlemleri bir defter ile tutulmaktadır. Asansör bakımı ile ilgili yapılan işlemler bu deftere kaydedilecektir. Bu defter yetkili kişi tarafından uygun bir yerde muhafaza edilmelidirCB Sezen Asansör olarak bakım ve onarım çalışmalarınız yapmaktan onur duyarız.Asansör bakımları aylık ve yıllık olarak düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Yönetmelikte ve kanunlarda da asansör bakımlarına ciddi bir önem gösterilmiştir. Asansörü kullanan insanların, asansörde taşınan yüklerin ve olası bir kaza durumunda çevredeki canlı ve cansız varlıkların zarar görmemesi için gereken önem gösterilip düzen olarak bakım ve onarım çalışmaları büyük bir özenle ve dikkatle yapılması gerekmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

Yeni Uygulamada neler yer alıyor sorumuzu ise Elektrik Elektronik Mühendisi Celal Burak yanıtladı ve şunları ifade etti;

“Asansörlerdeki yeni uygulamalar için tanınan süre 31.08.2017 tarihinde son bulmakta. Bu tarihten itibaren EN81-20 ve EN81-50 standardına uygun asansörler yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Mevcutta inşaatı devam eden yada montajı bittiği halde ruhsat yazılması bu tarihten sonraya sarkan asansörlerde de yeni yönetmelik şartları aranacaktır. Bu durum asansör kuyu diplerinin, kuyu duvarlarının ve makine dairelerinin statik ve yükseklik olarak değişiklikleri ile hazırlanmasını öngörmektedir.

“Peki bu uygulama neyi beraberinde getiriyor, ne sağlayacak dediğinizi duyar gibiyimİlk etapta projelerin bu yönetmeliğe uygun olarak yapılması ile asansör montajı esnasında çözümsüz sorunların önüne geçilmiş olacak. Asansör montajı sırasında yapılması gereken ilave tedbir ve uygulamalar sonrasında ortaya çıkan aksaklıklar giderilebilecek gibi görünmemektedir. Kuyu içerisine, asansör kapı önüne ve makine dairesine yapılacak olan aydınlatma şiddetleri eskiye oranla değiştirilmiş olup, bu şiddetler önemli derecede artırılmıştır.”

 

Türkçe uyarı mecburiyeti

“2007 yılında uygulamaya konulan yangına dayanıklı kapılar bu standart ile birlikte kabinler için de geçerli olacaktır. Kabin tabanı, tavanı ve yan duvarları önceden kullanılan malzemeleri ortadan kaldırmıştır. Kabin taban malzemesi -cf1-s2, kabin tavan malzemesi -cs2-d0, kabin yan duvar malzemesi -cs2-d1, türünde malzemelerden oluşturulacaktır. Kabin butonlarının düğme yükseklikleri, dış ve iç butonlara sesli ikaz (buzzer), kapı açılıp kapanması sırasında Türkçe olarak konuşma zorunluluğu getirilmiştir.”

Engellilere uygun olacak

“En önemli yeniliklerden bir tanesi de engellilere uygun asansör imalatlarıdır. Bu süreçle birlikte engellilere özel asansör standartları uygulamaya konulacaktır. Yine bu standarda göre asansör kuyu duvarları tuğla gibi malzemeden yapılamayacaktır.

Bundan önceki yönetmelikte olduğu gibi yine denge ağırlığına hız regülatörü uygulaması devam etmektedir. 31.08.2017 sonrası alınacak olan iskânlarda bu yönetmelik geçerli olacağından önceden anlaşması yapılan asansörlerin bu tarihten önce tescil işlemlerinin sonuçlandırılması ciddi önem arz etmektedir. Aksi takdirde yukarıda belirttiğimiz koşulların yapılması çok zor olacaktır.” diyerek

 

Vatandaşlarımıza Standartlara uygun hizmet verdiklerini ve 37 yıllık deneyim ve tecrübe ile her zaman yanınızda olduklarını belirten Sezen, Asansör bakımının aksatılmaması gerektiğini belirtti. bizdeCB Sezen Asansöre gazetemize yapmış oldukları bilgilendirici röportajdan dolayı teşekkür ediyoruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.