1. HABERLER

  2. Cemali Türbesi Temizlendi

Cemali Türbesi Temizlendi

Namık Kemal İlkokulu bahçesinde bulunan Şair Cemali Türbesi Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.Sultan Genç Osman zamanında...

A+A-

Namık Kemal İlkokulu bahçesinde bulunan Şair Cemali Türbesi Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.

Sultan Genç Osman zamanında yaşayan ve peygamber efendimizi öven şiirler yazarak dönemin en iyi Nat-ı Şerif şairleri arasında gösterilen Cemali’nin Namık Kemal İlkokulu bahçesinde bulunan türbesi Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek bakımı yapıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün bilgisi dahilinde temizlik çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Özgüven, “Sultan Genç Osman zamanında yaşayan peygamber efendimizi öven şiirler yazarak dönemin en iyi Nat-ı Şerif şairleri arasında gösterilen Cemal-id-Dün Rufai ya da bildiğimiz adı ile Cemali’nin türbesini ekiplerimiz temizliyor.

Namık Kemal İlkokulu bahçesinde yer alan türbenin temizlik çalışmasını yapan ekiplerimiz türbenin iç ve dış yüzeyini komple temizleyerek tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkılması noktasında önemli bir çalışmayı yerine getirmişlerdir” dedi.

Özgüven Şair Cemali Türbesinin varlığından çok kişinin haberdar olmadığının da altını çizerek, yapısı ve yansıttığı özellikler bakımından türbenin Ereğli’deki en önemli eserlerden birisi olduğunu belirtti türbeye sahip çıkacaklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.