1. HABERLER

  2. Tehlike Arz Eden Binalar Yıkılıyor

Tehlike Arz Eden Binalar Yıkılıyor

Ereğli Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortak hareket ettiği projede tespit edilen metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. Tehlike arz...

A+A-

Ereğli Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün ortak hareket ettiği projede tespit edilen metruk binaların yıkımı gerçekleştiriliyor. Tehlike arz eden ve mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit eden binalar gerekli önlemler alınmasının ardından Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Mahallelerde terk edilmiş olan metruk binalar madde bağımlıları tarafından mesken haline getirilmiş. Buralarda ateş yakmaları sebebiyle metruk binalarda yangın çıkma olasılığı bilgisi bizlere ulaştı. Aynı zamanda bu evler mahalle içinde büyük tehlike oluşturmaktalar. Mahallelerimizde metruk halde bulunan ve mahalle halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapılar, gelen talep ve şikayetler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor. Tespit edilen binaları ev sahipleri ile iletişim sağlayıp rızalarını alarak yıktırıyoruz” dedi.

Bu projede İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri ile birlikte çalıştıklarını kaydeden Özgüven, vatandaşların tespit edilemeyen bu tür binaları Belediye Birimlerine ev Emniyet Müdürlüğü Yetkililerine haber vermelerini istedi.

Toplum Destekli Polis Ekipleri de genellikle madde bağımlılarının kullandığı boş, atıl ve yıkılma tehlikesi bulunan ve suç işlenmeye müsait binaların tespit edilerek Belediye Ekipleri ile ortak çalışma gerçekleştirerek yıkılmasını sağladıklarını ifade ettiler ve bu tür yerlerin tespit edilmesinde başta muhtarlar olmak üzere vatandaşların yardımcı olmalarını istediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.