1. HABERLER

  2. Ceza Evi İnşaatı Yükseliyor

Ceza Evi İnşaatı Yükseliyor

1000 kişilik açık ve kapalı cezaevi kampüsünde çalışmalar hızla devam ediyor.Toki bölgesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanılan yeni 1000 kişilik...

A+A-

1000 kişilik açık ve kapalı cezaevi kampüsünde çalışmalar hızla devam ediyor.

Toki bölgesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanılan yeni 1000 kişilik açık ve kapalı cezaevi inşaatı çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Konu hakkında bilgi veren şantiye şefi inşaat Mühendisi Harun Şen yaptığı açıklamada buranın bir kampus olduğunu 2 ayrı parsele yayıldığı 165 bin metrekarelik bir ana cezaevi kampusu, birde 10 dönümlük bir yerde 80 dairelik lojman bulunmaktadır. Dedi.

Şen; Ana kampus da 750 kişilik kapalı, 250 kişilik açık cezaevi ve onların yardımcı tesisleri olan teknik bina, ziyaretçi bina, atölye gibi olmak üzere 13 ayrı parçadan oluşan bir kampüsün inşa edildiğinini ifade etti.

Buranın bir bakıma çok modern bir cezaevi ve bölgedeki cezaevleri arasında tipi olarak en büyüğü, sağlamlık ve teknoloji anlamında en gelişmiş model olduğunu söyleyen şen, Şimdi ki cezaevlerinde mahkumlar alt kat da oturduklarını, üst kat da yattıklarını söyledi. ayrıca bu tür yatırımların şehirdeki istihdama katkı sağladığını ve önümüzdeki aylarda cezaevi inşaatında çalışan sayısı 300 kişiyi bulacağını ve inşaatın hızlanacağını söyledi.

Şen; cezaevinin bitiş Süresi 500 iş günü olduğunun bunun 150 günü geçtiğini seneye eylül 2015 gibi adalet bakanlığına teslim edeceğiz dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.