1. HABERLER

  2. CHP İlçe Başkanı Fatih San’dan Açıklama

CHP İlçe Başkanı Fatih San’dan Açıklama

Ereğli Belediyesi’nin, Ulu Camii önünde ki alanda meydan çalışması devam etmektedir. Yapılmak istenen, tarihi eserlerin bir bütünlük içerisinde görünmesini...

A+A-

Ereğli Belediyesi’nin, Ulu Camii önünde ki alanda meydan çalışması devam etmektedir. Yapılmak istenen, tarihi eserlerin bir bütünlük içerisinde görünmesini sağlanmaktır. Yapılan işin doğru olduğunu düşünenlerdenim. Atıl durumdaki bitirilemeyen dükkânlar yıkılmış, meydan yapmak için çok güzel bir yer kazanılmıştır. Mimar Sinan Parkı, Ulu Camii ve  Rüstem Paşa Kervan Sarayı’nın meydanla bir bütünlük içerisinde değerlendirilmesi gereklidir. Bedesten ve şifa hamamı da bunlarla birlikte değerlendirilmelidir.

Ulu Camii de yapılan yenileme çalışmaları sonunda eski haline getirilmiştir. Kazı çalışmasından dolayı yol seviyesinin altında kalmıştır. Meydan çalışmalarında bu giderilebilirdi. Gördük ki yapılan yerin üstüne yarım metreden fazla kum dökülmüştür. Eski yanlışa devam edilmiştir.  Ulu Camii seviyesi aşağıda kalmıştır. Yusuf Ziya Uğurlu Camii’nin  ‘’çukur camii’’ olarak anılmasından rahatsız olan Ereğli Belediye Başkanı Sayın Obrukçu Ulu Camii’nin bu durumda kalmasından rahatsız olmadı mı? Bu kadar kum dökülmesinin ve bu kadar yük bindirilmesinin gerekçesini açıklayacak biri var mıdır? Yapılan iş uzun vadeli bir iştir. Tekrar değiştirelim yeniden yapalım, denebilecek bir iş değildir. Kısa sürede yapmak adına hızla karar verildiğini düşünüyorum. Bir ekibin, ortak aklın süzgecinden geçirilerek halkımızın da düşüncesi alınarak yapılması daha güzel olurdu. Kervansaray ve  meydanın aynı seviyede olması gerekirdi.  Ulu Camii bir basamak kalacak şekilde yapılsa çok daha güzel olurdu. Gözle görüp yapılacak bir işin mühendislik adına doğru yapıldığını  iddia etmesin kimse. Ulu Camii karşısındaki dükkânlar ve yol, meydan seviyesin altında kalmıştır. Yine yapılan meydanın altında kalan ve Ereğli’nin şehir merkezindeki en eski tarihini işaret eden Roma Hamamı kalıntıları da turizme kazandırılacak şekilde ortaya çıkarılamamıştır. Bu da önemli bir kayıptır.

Yunus Emre Uğurlu Camii yapımı hızla sürüyor. Eski öğretmen evinin oraya yapılmasının  daha güzel olacağını  önce de  belirtmiştik. Yunus Emre Meydanı’nı küçültmüştür. Caminin meydana yapılması meydanda ilerde yol genişleme çalışmalarını imkânsız kılmıştır.  Akşam saatlerinde trafik yoğunluğu nedeniyle o kavşağın tıkanacağı bugünden görülmektedir.

İnönü Caddesi’nde Yunus Emre Meydanı’nda ışıkları geçince, istasyona gidilen yönde yolda Kuzucular Apartmanı yakınında derin çukuru kimse görmüyor mu? Döşenen taşlar kırılmış derin çukur oluşmuştur. Bir gün bir arabanın orada kırılıp kalması sonucunda mı oranın yapılması gerekiyor. Kimse görmüyor mu? Çok merak ediyorum.

Yunus Emre Meydanı’nda yapılan camiinin orda, eski öğretmen evinin bahçesinde, otogarın her direğinde reklam panolarında Sayın Obrukçu’nun reklamları var. Bu kadar büyük reklamlara gerek yok. Halkımız yapılanı görüp değerlendirecektir.

FATİH SAN

CHP EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.