1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Dev Projede İlk Kazma Vuruldu
Dev Projede İlk Kazma Vuruldu

Dev Projede İlk Kazma Vuruldu

Ereğli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi Projesi’nde Çalışmalar Başladı

A+A-

-Milletvekili Halil Etyemez, “Suyu Hem Tasarruflu Kullanacak Hem De Üretimi Arttıracağız”

Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği 4 projeden biri olan Ereğli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi’nde ilk kazma vuruldu. Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Ereğli’mize, Konya’mıza dev bir proje daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 450 milyon lira yatırım bedelli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi Projesi ile suyu hem tasarruflu kullanacak hem de üretimi arttıracağız. Ereğli’mize, Konya’mıza hayırlı olsun.” dedi.

Konya’nın Ereğli ilçesinde yapımı devam eden 466 milyon lira yatırım bedelli İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminin ardından İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi Projesi’nde de ilk kazma vuruldu. Dünya Bankası’nın Türkiye’de destek verdiği 4 projeden biri olan İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi Projesi’nde çalışmalar başladı.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Zübeyir Dursun ile birlikte ilk günkü çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Milletvekili Halil Etyemez, ekskavatörün direksiyonuna geçerek bir süre çalışmalara eşlik etti.

TOPLAM 400 BİN DEKAR ARAZİ MODERN SULAMA SİSTEMİYLE SULANACAK

Ereğli’ye, Konya’ya dev bir proje daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Milletvekili Halil Etyemez, İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi Projesi’nin hayırlı olmasını diledi. Konya’nın bitkisel ve hayvansal üretimde Türkiye’de bir numara olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, Ereğli’nin de Konya içinde lider olduğunu söyledi. Ereğli Ovası’nın bereketli topraklarının proje ile suya doyacağını vurgulayan Halil Etyemez, kapalı sulama sisteminin önemine dikkat çekerek hem sudan tasarruf edileceğinin hem de üretimin artacağının altını çizdi. Etyemez, “Yaptığımız girişimlerle İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sistemi’nin ardından İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi’ni de Ereğli’mize, Konya’mıza kazandırdık. Bu proje, Dünya Bankası’nın ülkemizde desteklediği 4 projeden bir tanesi. 450 milyon lira yatırım bedelli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi Projesi’nin tamamlanmasının ardından Ereğli ilçemizde 152 bin 800 dekar tarım arazisi modern sulama sistemine kavuşacak. Proje ile 16 bin kişiye istihdam olanağı ve yıllık 60 milyon lira gelir artışı sağlanacak. Çalışmaları devam eden İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sistemi ve İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi ile Ereğli’miz toplam yaklaşık 1 milyar liralık yatırıma kavuşacak. Her iki kapalı sulama sistemiyle 400 bin dekar tarım arazisi modern sulama sistemiyle sulanacak. Çiftçilerimiz hem rahat edecek hem de üretim artacak.” dedi.

TARIM, SAVUNMA SANAYİİ KADAR ÖNEMLİ

AK Parti olarak tarımı en stratejik sektörlerden biri olarak gördüklerini açıklayan Milletvekili Halil Etyemez, bunun için çiftçilerin yanında olmaya, gıda üretimini artması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Halil Etyemez, “Tarım, savunma sanayii kadar önemli bir sektördür. Gıda, insanoğlunun ve diğer canlıların yaşamasının en önemli faktörlerinden bir tanesidir. Bunun en büyük örneğini şu anda yaşadığımız pandemi sürecinde gördük. Çoğu ülkede gıda sorunu yaşandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak tarıma verdiğimiz önem sayesinde, çok şükür ülkemizde böyle bir sorun yaşanmadı. Tarım, ülkemizin vazgeçilmezidir. Verdiğimiz desteklerle, uygulamaya koyduğumuz projelerle çiftçilerimizin yanında yer almaya, üretimi arttırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

1-294.jpg

2-344.jpg

3-301.jpg

4-225.jpg

5-139.jpg

6-092.jpg

7-077.jpg

8-059.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.