1. HABERLER

  2. Dil Birliğimiz Bozulmasın

Dil Birliğimiz Bozulmasın

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ,Türk Dil Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı." Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ,Türk Dil Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

" Dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in fermanıyla Anadolu’da ilk kez devlet dili (resmi dil ) olarak kabul edilmesinin 736. yıldönümünü onurla kutluyoruz. " diyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu şöyle devam etti ; " Bir milleti millet yapan en önemli özelliklerin biri de dildir. İnsanın , her Milletin kendine has bir dili vardır. Türk dili kendine has kuralları, sözcük yapısı ile dünya da en çok kullanılan dillerden biridir. Adriyatik ‘ten Çin Seddine Türk dilinin değişik lehçeleri kullanılmaktadır.

Bu kadar güzel ve özel dilimizi en güzel bir biçimde ifade etmek her Türk'ün görevidir. Dilimizin anlamını bozacak, onun özelliğini kaybedecek kelimeler kullanmak Türkçemize, yapılacak en büyük yanlışlardandır. Bu tür yanlışlar zamanla değişime uğratarak kaybetmeye, yozlaştırmaya ortam hazırlar. Bu nedenle Türkçe kelimeler kullanmaktan asla vazgeçmemek gerekir.

Dil , konuşanın kendisini ifade etme biçimidir. Dil ne kadar iyi telaffuz edilirse, insan kendisini o kadar güzel anlatmış olur. Bunun için de Türkçe sözcükler kullanmamız gerekir. Türkçe’ ye sahip çıkılmalıdır. Gelecek nesillere örnek teşkil etmek için bu gereklidir. Özellikle Türk Devletinin ve Türk Milletinin geleceğini karartmak için etnik fesadın yoğunlaştığı bu günlerde dilimize daha fazla önem vermeli ve sahip çıkmalıyız. Türkçe konuşalım, Türkçe düşünelim, Türkçe sevelim, Ümidimiz Türkçe olsun.Dil birliğimiz bozulmasın. Bu vesileyle Türk Milletinin Dil Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum "dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.