1. HABERLER

  2. Dilek, AK Parti’den Konya Mv. Aday Adaylığını Açıkladı

Dilek, AK Parti’den Konya Mv. Aday Adaylığını Açıkladı

Ak Parti den Aday adaylığını açıklayan Dilek; Konya Milletvekili Kadın aday Adayı olarak yola çıktım bu kutsal göreve bende talibim, Ereğlili olarak...

A+A-

Ak Parti den Aday adaylığını açıklayan Dilek; Konya Milletvekili Kadın aday Adayı olarak yola çıktım bu kutsal göreve bende talibim, Ereğlili olarak memleketime hizmet etmek, kadınların politikada daha çok yer edinmesini istiyorum diyen Dilek sözlerine Şöyle devam etti.

Sözlerime başlamadan önce Malatya’da 4 şehitimiz var. Allah onları en güzel makama eriştirdi. Şehitlik mertebesi makamların en güzeli. Allahtan tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine ve yakınların sabırlar vermesini dilerim.

Siyasette yeni bir yüz ve yeni bir heyecan olarak kendimi takdim etmek istiyorum.

Konya’nın Ereğli İlçesin, Yenimahalle, Hıdırlıda doğdum. İlk, orta ve Lise tahsilimi Konya EREĞLİ’de tamamladım. Cumhuriyet Lisesini birincilikle bitirdim.

Memur bir ailenin dört çocuğundan biriyim. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makine Mühendisi olarak 1988’de mezun oldum.

Selçuk Üniversitesi’ne bağlı Ereğli Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak 1991’de kış ve yaz yarıyıl olmak üzere 1 yıl görev yaptım.

Aynı yıl mülga Çevre Bakanlığının kuruluş çalışmalarında yer aldım. Genel Müdürlüklerin ve taşra teşkilatlarının oluşturulmasında dönemin ilk Çevre Bakanı ile birlikte çalıştım.

22 yıllık memuriyet süresince sayısız projeye imza attım, Devlette ve bürokraside çok büyük projeler hazırlanmasını sağladık.

Konya’mıza ve ülkemize yeni yatırımları kazandırırken özellikle çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi, sürdürülebilir kalkınma ilkelerini gözeterek yatırımların gerçekleşmesini sağladık.

Yatırımların gerçekleşmesi aşamasında Çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporlarının incelenmesi ve değerlendirilmesi ve karara bağlanmasında mühendis olarak görev aldım.

Aynı zamanda ÇED Sürecinde halkın yatırım hakkında bilgilendirilmesi, halkın görüş ve önerilerinin alınması amacıyla yurdun dört bir köşesinde yapılan toplantılarına Bakanlığım adına iştirak ettim.

Sağlıklı ve yaşanabilir temiz bir çevrenin çocuklarımıza miras kalacağına inanarak çalışmalarımı sürdürdüm. Bu anlamda da çevre bilincinin oluşturulması gerektiğini savundum.

Neden siyaset, neden AK Parti?

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin yapılacağı 7 Haziran 2015 seçimlerine katılmak amacıyla 10 Şubat 2015 tarihinde görevimden ayrıldım.

Siyasete; adalet, merhamet, temiz ve ilkeli siyaset zemini üzerine kurulan Ak Partinin, halkımızın her bir bireyine dokunmayı, her biriyle iletişim içinde olmayı başardığı için, toplumsal ve bireysel iletişimi başarıyla gerçekleştirdiğine inandığım için Ak Parti diyorum.

Benim bir mühendis olarak yetişmeme vesile olan Konya’mıza hizmet sevdasıyla Konya’mızdan kadın aday adayı oldum.

Kendini iyi yetiştirmiş insanlarımızın siyasette yer alması ve sorumluluklardan kaçmayarak ellerini taşın altına koymaları, özellikle gençlerin ve kadın adayların siyasete kazandırılması gerektiğine inanıyorum.

Ak Parti olarak ve Sayın Başbakanımızın kadının siyasette, sosyal hayatta ve ekonomide yer alması, mecliste kadın milletvekili sayısın artması gerektiğine dair düşüncelerini bir davet olarak kabul ederek aday adayı oldum ve göreve talibim.

Bir kadın ve anne olarak sertliklerin yumuşaması sürecinde kadına düşen görevin çok önemli olduğuna inanıyorum.

Bu vesileyle buradan diğer tüm aday adaylara ve özelliklede kadın aday adaylara sürecin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

AK Parti camiası olarak parti teşkilatımız 7 Haziran seçimlerine büyük bir hızla hazırlanıyor. 7 Haziran Seçimleri, Türkiye için çok önemli.

Ancak Konya mız için çok daha önemli. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yapılan 27 Ağustos Ak Parti 1. Olağanüstü Kongresinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız olan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU Konyalı.

Bu anlamda 7 Haziran seçimlerinden Konya’mızın ve Ülkemizin Ak Partiyle sandıktan zaferle çıkmasını diliyorum.

Siyaseti; millete, devlete, davaya hizmet etmenin etkin bir aracı olarak görüyorum.

Seçilmiş olarak, milletimizin vekili olarak hizmet etmenin ise çok onurlu bir görev olduğuna inanıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakanımız Ahmet DAVUTOĞLU’ NUN adlandırdığı YENİ TÜRKİYE döneminde hizmet etme sevdasıyla yola çıktım.

Yeni Türkiye Güçlü Millet için, Konya’mıza yeni projeler ve yeni yatırımlar kazandırabilmek için önümüzdeki seçimlerin ülkemize milletimize ve Konya’mıza hayırlara vesile olmasını diliyor , sözlerimi Hacı Bektaş-ı Veli’nin bir sözü ile tamamlamak istiyorum.

“Ayağa kalkacaksan hizmet için kalk”

Saygılar sunarım. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allaha emanet olun. Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.