1. HABERLER

  2. Doğru Aday Adaylığını Açıkladı

Doğru Aday Adaylığını Açıkladı

Ereğli’de siyaset ısınıyor aday adayları bir bir start veriyor, Ereğli Türk Telekom Müdürü Hızır Doğru 25. Dönem AK Parti Konya Milletvekilliği...

A+A-

Ereğli’de siyaset ısınıyor aday adayları bir bir start veriyor, Ereğli Türk Telekom Müdürü Hızır Doğru 25. Dönem AK Parti Konya Milletvekilliği Aday Adaylığını AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Doğru, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çok kıymetli partililerim; Sevgili basın mensubu arkadaşlarım, Konya’mızın en güzel, en gelişmiş ilçelerinden birinde yaşıyoruz. Ereğli’miz hem Konya hem de ülkemiz siyasetine bugüne kadar çok önemli isimler vermiştir. Gerek ekonomik, gerek tarihi, gerekse tabi güzellikleriyle büyük öneme sahip olan ilçemizin siyasi alanda da layıkıyla temsil edilmesi ve 2023 vizyonu doğrultusunda gelişmesi

için atılacak önemli adımlara ihtiyaç vardır. Bugüne kadar Ereğli’mize sizlerle birlikte çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Özellikle sosyal faaliyetler yönünden Konya’nın pek çok ilçesinde gerçekleştirilmeyen organizasyonlara imza atarak Ereğli’mizi Konya’mızın ve ülkemizin gözde ilçelerinden biri yapmaya çalıştık.

Bundan sonra da odaklanacağımız temel nokta; Başbakanımız, değerli Hocamız Ahmet Davutoğlu’nun işaret ettiği gibi; 24 saat yetmediğinde 25. saati de bularak, Ereğli’den başlamak üzere Konya’mız, ülkemiz ve tüm insanlık için çalışmak olacaktır. Değerli arkadaşlar Ereğli 150 bine yaklaşan nüfusu ve 98 bin 600’e ulaşan seçmen sayısı ile Konya’nın en büyük ilçesi olup, kendinden sonra gelen ikinci büyük ilçenin nüfusu kadar seçmen sayısına sahiptir. Konya’nın nüfusu en büyük ilçesiyiz ama malesef AK

Parti’nin oy oranın en düşük olduğu ilçelerden biriyiz. Bu noktada bir gariplik yok mu? Elbette var ve bu sorun görmezden gelindikçe Konya’daki AK Parti oy oranlarını artırmak zor olacaktır.

AK Parti’nin Konya’daki oy oranı Ereğli düşülürse yüzde 71’dir. Diğer partilere kalan oy oranı yüzde 29’dur. Ereğli’nin 2011 genel seçimlerindeki oy oranı ise yüzde 51’dir. Bu durum şunu göstermektedir: Konya merkez ve diğer ilçeler AK Parti’nin Türkiye ortalamasının çok üzerindedir ve alınabilecek üst limiti zorlamaktadır. Geriye kalan yüzde 29’luk oran kemikleşmiş ve

değiştirilmesi oldukça güç oranlardır, oysa Ereğli’de henüz ulaşılmamış bir yüzde 20 saklıdır ve bu orana doğru kararlarla ulaşılabilir. Matematik yalan söylemez. Olaylara istatiksel ve matematiksel olarak da bakmak zorundayız, Nitekim AK Parti 2002 yılından bu yana yapmış olduğu tüm icraatları anlatırken her zaman matematiksel verilerle hareket etmiştir.

Konya genelindeki oy oranını artırmanın yolu, Ereğli’deki oy ortalamasını artırmaktan geçmektedir. 2015 yılı Konya seçim stratejisi Ereğli üzerinde kurulmalı ve yaklaşık 100 bin seçmenli Ereğli’de ortaya çıkmamış 20 bin oy alınmalı, bunun için de Ereğli kontenjanı en az 2 milletvekilliği ile desteklenmelidir.

2011 yılı seçim sonuçlarına göre Konya’da AK Parti 76 bin 316 oy karşılığı 1 Milletvekili, MHP 73 bin 672 oy karşılığı 1 milletvekili çıkarmıştır. Ereğli’den alınacak 20 bin ilave oy, Konya’ya 12. AK Parti milletvekilliğini kazandıracaktır. Bu denli oy kayması Ereğli’de olur mu Evet, olur ve üstelik oldu da.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti lehine bu oy kayması yaşandı, 2014 yerel seçimlerinde yine Ereğli’de her ne kadar AK Partimiz Belediye seçimlerini almış olsa da MHP adayının şahsına verilen oylarla bu oy kayması aleyhte oldu. Buradan şu sonucu da çıkarmak gereklidir: Ereğli’nin seçmen profilinde gösterilecek adayın önemi de büyüktür. Ereğli’de seçmen tarafından kabul görecek adayla bu oy oranını yakalamak hatta aşmak kesinlikle mümkündür.

Sonuç olarak; Ereğli işlenmemiş bir maden gibi, kritik öneme sahip, seçim stratejisinin üzerinde kurgulanması gerekli Konya’nın en büyük ilçesidir. Kesinlikle matematiksel verilere dayalı bu kurguyu çöpe atarak seçim hesapları yapılmamalıdır. Aksi durumda Cumhurbaşkanımızın hedef olarak koyduğu 400 milletvekilliği için, hedeften sapmaya neden teşkil edecek bir nokta olabilir. Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Partimizin Genel Başkanı, Başbakanımız, değerli hemşerimiz ve hocamız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde yol alan bu davanın bir neferi olmak için, Yeni Türkiye hedefleri doğrultusunda önemli bir dönemeç olan, 7 Haziran’da yapılacak Milletvekili

Genel Seçimlerinde, bu toprakların bir evladı olarak sizlere, milletimize ve tüm insanlığa karşı bir görev sorumluluğu bilinciyle , Milletvekilliği adaylığımı açıklıyor ve sizlerin desteğini bekliyorum. Gayret bizden Tevfik Allah’tandır. Gönülden sevgi ve saygılarımla herkese teşekkür ediyorum” diye sözlerini son verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.