1. HABERLER

  2. EMİRGAZİ

  3. Emirgaziler Kültür Festivalinde Buluştu
Emirgaziler Kültür Festivalinde Buluştu

Emirgaziler Kültür Festivalinde Buluştu

Emirgazi ilçesinde bu yıl geleneksel olarak 4.ncüsü düzenlenen "Emirgaziler Buluşma ve Kaynaşma Kültür Etkinlikleri Festivalinde’’ Buluştu.

A+A-

Emirgazi ilçesinde bu yıl geleneksel olarak 4.ncüsü düzenlenen "Emirgaziler Buluşma ve Kaynaşma Kültür Etkinlikleri Festivalinde’’ Buluştu.

Festivalde çok sayıda Emirgazili’nin bir araya geldiği etkinliğe yoğun bir katılım oldu.

Emirgazi İlçesinin Göleren Mahallesi’nde gerçekleştirilen 4. Emirgazililer Buluşma ve Dayanışma Etkinlikleri Festivali,  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,  Protokol Konuşmaları, Yerel Sanatçıların konserleri,  Belediye Çadırında Yöresel ikramların ardından ise Sevilen sanatçılarımızdan, Deniz Toprak ve Ankaralı Ayşe Dinçer Konserleriyle konuklar dolu dolu bir gün geçirdiler.

Programa, Emirgazi Kaymakamı Salih Çiğdem, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli,  Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Adana Aski Müdürü Hüseyin Oprukçu, Siyasi partilerin temsilcileri, Sivil toplum örgütü temsilcileri, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı durusu ve istiklal marşının okunmasın ardından başlayan Program, açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterileri, çeşitli dans gruplarını gösterileriyle devam etti.

Göleren mahallesi mevkiinde yapılan festivalde çok sayıda Emirgazili katılım gösterirken sohbet etme ve hasret giderme imkânı buldu. Piknik havasında geçen festivalde, Kenyalı akrobasi topluluğu tarafından yapılan ilginç gösterilerin gerçekleştiği programda davetliler adeta müziğe doydu.  Yapılan konuşmalarda ise birlik ve beraberliğe vurgu yapılırken, Ülkemizde yaşanan olaylara önemine dikkat çekilirken programa maddi ve manevi destek veren kurum ve şahıslara teşekkür plaketi takdim edildi.

Emirgazi Belediyesinin organize ettiği festivalde Emirgazili konuklar bölgenin kendi çocuklarının oluşturduğu bir birinden değerli mahalli sanatçıyı dinleme fırsatı buldu. Bunun yanı sıra Deniz Toprak ve Ankaralı Ayşe Dinçer Konserleriyle ve Belediye çadırında düzenlenen İkramlarla Bölge halkı ve Emirgazili hemşerilerimiz hoşça vakit geçirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.