1. HABERLER

  2. “Engelli Olmak Toplumun Sorunudur”

“Engelli Olmak Toplumun Sorunudur”

Engelli olmanın, sadece ferdin ve Ailelerinin değil, toplumun sorunu olduğunu ifade eden MHP Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy, bunun çözümünün sosyal...

A+A-

Engelli olmanın, sadece ferdin ve Ailelerinin değil, toplumun sorunu olduğunu ifade eden MHP Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy, bunun çözümünün sosyal devlet olmaktan geçtiğini söyledi.

 

MHP Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

MHP Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy’un Dünya Engelliler Günü mesajı şöyle;

“Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir. Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur.

Bir gün hepimiz engelli olabilir ve toplumda engelli olmanın ne demek olduğunu anlayabiliriz. Ancak bu demek değil ki; şu anda herhangi bir engelimiz olmadığı için engelli kardeşlerimizi unutalım, onları yok sayalım, onların neler yaşadığını anlamayalım. Tam tersi bugün ülkemizde olmayan sosyal adaleti var kılmak, insan haklarını yaşatabilmek için ilk önce engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmamız ve onların toplum içerisinde görünür olmaları için her türlü mücadeleyi vermemiz gerekmektedir.

Engelli kardeşlerimizin toplumda hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla önemli yasalar hayata geçirerek, engellilerimize yönelik memnuniyet verici adımlar atılmalıdır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Engelliler Gününde bütün engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.