1. HABERLER

  2. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Bahar Bayramı Nevruz Nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Bahar Bayramı Nevruz Nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yayınladığı Nevruz Mesajında şunlara yer verdi: “Nevruz “Yeni Gün” anlamındadır. Birçok milletler tarafından...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yayınladığı Nevruz Mesajında şunlara yer verdi: “Nevruz “Yeni Gün” anlamındadır. Birçok milletler tarafından 21 Mart’ta günü çeşitli etkinliklerle bahar bayramı olarak kutlanır. Fakat ülkemizde art niyetli ve bölücü mihraklar sadece Kürtçe konuşan vatandaşlarımızın bayramı gibi kutlamaları amaçlı ve bilinçlidir.

Nevruz, astronomi ve coğrafya ile de ilgilidir, Bu olay güneşin koç burcuna girdiği gün olup ve kuzey yarımküre de kışın bitimi, ilkbaharın başladığı gündür. 21 Mart günü gece ile gündüz eşittir.[Değişebilir Kesme]21 Mart, Orta Asya Türklerince Sultan Nevruz diye bilinir ve Milli Bayram olarak kutlanır. Bu gün için halk hazırlıklara bir hafta önceden başlar. Evler temizlenir, bahçeler çapalanır, ağaç gövdeleri kurtlanmasın diye kireçlenir, folklor ekipleri gösteri hazırlıkları yapar ve o gün muazzam bir törenle coşku ile kutlanır.

Ülkemiz de son 20 yıldır. Etnik  bölücü unsurlar Navroz diye yeni bir kelime yaratarak farklı olduklarını, bayramın sadece kendilerine ait olduğunu iddia ederler. Hâlbuki bu iddia 1970’li yıllarda ortaya atılmış uydurmaca “Kürt kawa” hikâyesin den ibarettir. Beş bin yıllık Türk Milletinin Sultan Nevruzu o tarihten itibaren “Kürtcü özgürlük bayramıymış gibi taşkınlıklar yaparak cam-çerçeve kırarak, taş atıp dükkânlara saldırarak kutlayanlar, bu günü Türkiye Cumhuriyeti Devletine kafa tutma, isyan günü olarak görenler akıllarını başlarına devşirmelerini tavsiye ediyorum. Bu topraklarda bin yıldır kardeşçe yaşıyoruz. Ne Amerikalı ne Avrupalı ne de İsrail kürt kökenli  vatandaşlarımızı bizden daha fazla sevdiğini iddia edemez. Bunların ağa babaları Türk Milletinin,  Fars Milletinin, astronomi ve coğrafyayla ilgili mevsimlerdeki bir değişikliği 21 Martı, binlerce yıldır kutladığını bilmezler. Anadolu’nun pek çok yöresinde ateş üstünden atlanarak oynanan “sin sin” oyununu bile görmezden gelirler. Bu sinsi tezgâhı görmeyen bunların değirmenine su taşıyanları lanetliyorum.

Kürtçü bölücülerin kendilerine bağımsızlık sembolü olarak seçtikleri ve etnik bölücü renkleri ilan ettikleri sarı, kırmızı, yeşil renkler ise Selçukluların; melikleri ve sultanları eğer 100.000 asker toplarlarsa orduların da siyah sancak bulunmazdı. Yeşil, sarı ve kırmızı sancak bulundururlardı. Osmanlılarda Mahmut Şevket Paşanın sadrazamlığına kadar (1912) sancaklar sarı, kırmızı, yeşil idi. Alevi vatandaşlarımız Türkmen oldukları için, hala yöresel kıyafetlerini bu renklerden seçerler. Bu gün dahi Kırgızlar, Hıdrellez de çocuklarına bu renklerde elbise giydirirler. Özbek kadınları yazları hep bu renklerden çizgili atlas kumaştan entariler giyerler. Kısacası ne bu bayram, nede bu bayrak etnik bölücülere ait değildir! Sultan Nevruz Öz be Öz Türklerin bayramıdır. Belediye Başkan Hüseyin Oprukçu; bu duygu ve düşüncelerle 21 Mart Nevruz Bayramını en samimi duygularımla kutluyorum. Birliğimize ve dirliğimize vesile olmasını cenabı Mevladan niyaz ediyorum dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.