1. HABERLER

  2. Ereğli Belediyesi Haşere İle Mücadele Ediyor

Ereğli Belediyesi Haşere İle Mücadele Ediyor

Ereğli Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde Ereğli merkez ile birlikte belediyeye yeni bağlanan 50 mahallede haşere ile mücadele çalışması...

A+A-

Ereğli Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde Ereğli merkez ile birlikte belediyeye yeni bağlanan 50 mahallede haşere ile mücadele çalışması başlattı.

Ereğli Belediyesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri havaların ısınmasıyla birlikte Ereğli merkez ile birlikte ilçeye yeni bağlanan 50 mahallede haşere ile mücadele çalışması yapıyor. Konuyla ilgili Ereğli Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yapılan saha çalışması sonucu ilçeye bağlı mahalle büyüklükleri göz önüne alınarak bölümlere ayrıldığını belirtilerek, ilaçlama hizmetinin mahalle muhtarları ile koordineli bir şekilde sezon boyu sürdürüleceği ifade edildi. İlaçlama çalışmalarının ULV makinesi bulunan tam teçhizatlı araçlarla 3 ekip tarafından gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, “Karasinek ve sivrisinek mücadelesi kapsamında ilaçlamalarımız özellikle haşerelerin aktif olduğu Haziran ve Ekim ayları arasında, 24 saat boyunca yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın belediyemizin haşere ile mücadele çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla gıda artıklarını poşetlemeden atmamaları, çevre temizliğine dikkat etmeleri, çöplerini poşetlemeleri ve çöp konteynerlerine koyarak açıkta bırakmamaları gerekmektedir.

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ise gübrelerini periyodik olarak ilaçlayarak haşerelerin üremesine meydan vermemeleri büyük önem arz etmektedir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.