1. HABERLER

  2. Ereğli Belediyesi'nden AB'ye 2 Proje

Ereğli Belediyesi'nden AB'ye 2 Proje

Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı'na Ereğli Belediyesi tarafından 2 ayrı proje ile...

A+A-

Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı'na Ereğli Belediyesi tarafından 2 ayrı proje ile başvuru yapıldı.

Nisan ayı içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez' in katılımıyla Öğretmenevinde tanıtımı yapılan ve  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi”  Hibe Programı'na Ereğli Belediyesi tarafından 2 farklı proje hazırlanılarak başvuruda bulunuldu.  Projelerden ilki Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yoksulluk sınırı altında gelire sahip kadınlarımızın meslek edindirme kursları vasıtası ile mesleki nitelik kazanmaları sağlayacak.  Proje ile ülke çapında geçerli MEB onaylı sertifika sahibi alacak olan kadınlarımızın aynı zamanda iş bulmalarına yardımcı olunacak. Ayrıca program kapsamında çeşitli kültürel ve mesleki gezilerin yanı sıra kişisel gelişim, girişimcilik, psikolojik destek ve benzeri konularda konferans ve seminerler düzenlenecek.

Engellileri konu alan ikinci proje kapsamında ise Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle meslek edindirme kursu açılacak ve engellilerin istihdam edilmelerinin önündeki dezavantajların giderilmesine katkı sağlanacak. Projeye paralel olarak toplumun engellilere bakışı, engellilerin karşılaştığı sorunlar ve benzeri konular hakkında herkese açık konferanslar düzenlenecek. Bunların yanı sıra kursiyerler için kişisel gelişim, girişimcilik ile psikolojik destek faaliyetleri düzenlenecek.

Konu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Biliyoruz ki Ereğli’mizde en büyük sorunlardan birisi de işsizlik. Belediye olarak işsizliğin en aza indirgenmesi noktasında ki çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda Avrupa Birliği projeleri kapsamında bir başvuruda bulunduk. Projeler sayesinde ilçemizde dezavantajlı bireylere  mesleki nitelik kazandırılarak sosyal entegrasyonlarına  katkı sağlanacak ve istihdam edilmelerindeki engellerin kaldırılması sağlanacaktır” dedi.

Gençlik Merkezi İnşaatı Hızla Yükseliyor (2)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.