1. HABERLER

  2. Ereğli Belediyesinden Açıklama

Ereğli Belediyesinden Açıklama

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Dr. Devlet Bahçeli Meydanında isim değişikliğine yönelik sosyal medya ve basın yayın organların da çıkan haberlerle...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Dr. Devlet Bahçeli Meydanında isim değişikliğine yönelik sosyal medya ve basın yayın organların da çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ereğli Belediyesi olarak şuan için söz konusu meydanda isim değişikliğine yönelik herhangi bir çalışmanın olmadığını belirten Özgüven, böyle bir kanaatin oluşması durumunda son sözü söyleyecek olanın Ereğli halkı olduğunu kaydetti. İrfan Aksoy’un meydanda isim değişikliğine izin vermeyeceğiz açıklamasını değerlendiren Özgüven, “ Ereğli Belediyesi olarak meydanda isim değişikliğine gidecek olursak halkımıza danışacağız. Ve halkımızın kanaati doğrultusunda hareket edeceğiz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde meydanın isminin bulunduğu bloğun yıkılmasının da Anıtlar Yüksek Kurulunun kararı gereği olduğunu sözlerine ekleyen Özgüven, “ Bizden önceki belediye yönetimi oraya o isim bloğunu yaparken Anıtlar Yüksek Kurulundan izin almamış. Bununla ilgili olarak Anıtlar Yüksek Kurulu Bloğun yıkılması gerektiği yönünde ki kanaatine istinaden blok yıkılmıştır. Biz seçimlerde verdiğimiz vaatlerin arkasındayız. Ve eksiksiz olarak yerine getireceğiz. AK Parti Belediyeciliği olarak bizler önce projelerimizin altyapısını tamamlar, daha sonra kalıcı olarak hayata geçiririz. Ereğli Belediyesini devralalı 80 gün oldu. Bugün bizim 80 günlük yönetimimizde vaatlerimizi yerine getirememenin ayıbı ile kamuoyunu yanıltmaya çalıştığımızı iddia edenler kendi dönemlerinde verdikleri vaatlerin hangisini yerine getirmiş sormak istiyorum” dedi.

MHP Ereğli İlçe Başkanı İrfan Aksoy’un MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin isminden duyulan rahatsızlık ve bu rahatsızlığı Türk olmasına bağlayan yöndeki iddiaları da değerlendiren Özgüven, “ Biz ne MHP Lideri Bahçeli’nin ne de başka bir liderin isminden rahatsızlık duyarız. Halkın seçtiği her kişi ve kuruma saygımız sonsuzdur. Sayın MHP İlçe Başkanı İrfan Aksoy’un bu yöndeki ifadelerini talihsizlik olarak değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.