1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli Entegre Orman ve Amenajman Planı Çalıştayı Ereğli’de yapıldı.
Ereğli Entegre Orman ve Amenajman Planı Çalıştayı Ereğli’de yapıldı.

Ereğli Entegre Orman ve Amenajman Planı Çalıştayı Ereğli’de yapıldı.

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) işbirliğinde Küresel Çevre Fonu(GEF) hibe desteği ile Genel Müdürlük koordinatörlüğünde yürütülmekte olan

A+A-

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO) işbirliğinde Küresel Çevre Fonu(GEF) hibe desteği ile Genel Müdürlük koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesi(SAY) kapsamında ilçemiz Ereğli de Ereğli Entegre Orman Amenajman Planı Çalıştayı yapıldı.  Çalıştaya Ereğli’den Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İlçe Tarım Müdürü Orhan Soylu, Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ve Muhtarlar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Biyosistem Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Çetin Palta, Ereğli Belediyesi park ve Bahçeler Müdürü Halil Kaya, Tarım ve Ziraat Mühendisleri Katıldı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması İle Başlayan Program Daha Sonra Açılış Konuşmaları ile devam etti.

Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları Projesinin Tanıtımını Yapan Ahmet Şendağlı Proje Hakkında Şunlara Değindi;

“Konya kapalı havzasında 4 yıl süreyle yürütülecek olan proje bir yandan bozulmuş orman ve mera alanlarının rehabilitasyonunu ve iklim dostu tarımsal uygulamaların gerçekleştirilmesini bir yandan da kapasite geliştirme ve izlenme çalışmalarına yoğunlaşarak sürdürülebilir arazi yönetiminin sağlanması için uygun ortamın oluşturulmasını sağlayacaktır. Proje her aşamada yenilikçi yaklaşımları öne çıkarmaktadır.  Bu kapsamda model arazi kullanım planlarının hazırlanması ekosistem hizmetleri odaklı biyolojik çeşitlilik entegrasyon sistemlerinin kurulması sıfır toprak işleme ile Tarım uygulamaları su hasadı, biyogaz tesislerinden faydalanılarak hayvan gubresinin atık olmaktan çıkarılması kapasite geliştirmeye ve yenilikçi uygulamaların sürdürülmesine imkan sağlayacak çiftçi okullarının hayata geçirilmesi ve benzeri pek çok yaklaşımdan faydalanılacaktır.

Proje sonunda tarım orman ve mera alanları rehabilite edilmiş biyolojik çeşitliliğin ortaya konması ve korunması sağlanmış, alanda yaşayan çiftçilere karlılıklarını arttıracak yeni yöntemler önerilmiş ve aynı zamanda bunun için yeterli kapasite geliştirilmiş olacaktır. Öte yandan yürütücü bakanlıkları ve karar vericileri de kapsayan çalışmalar sonunda proje faaliyetlerinin sürdürülebilir olmasını sağlayacak yasal yapının oluşturulması için de önemli adımlar atılmış olacaktır” diyerek sözlerine son verdi. Daha sonra Prof. Dr. Ünal Asan yapılacak olan Ereğli Model Orman Amenajman Planı(EMOAP) nın Temel Özellikleri ve Planlama Sürecine değindi.  Kadir Meriç Amenajman Planlarının gerekliliği ve Ereğli Model, Doç. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları ise Ereğli Model Orman Amenajman Planı yapım sürecinde Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Tekniklerinin kullanımı hakkında bilgi verdi. Dr. Deniz Özüt Plan Ünitesinin Biyolojik Çeşitliliği ve Ereğli Model Orman Amenajman planına Entegrasyonu’nu anlattı.  Mustafa Kömürlü Yöredeki Arıcılık ve Bal Üretimine Değindi. Orman içi orman dışı ve tescilli meralar ile tarım alanlarının hasattan sonra otlatılmasının planlanmasını ise Fetih Arslan anlattı. Son olarak Muzaffer Sürek Yöre Halkının gelir getirici uğraşlarının artırılması sosyal ekonomik etüt Çalışmalarına değindi.  Program Paydaşların ve katılımcıların görüşlerinin alınması ve soru cevapla sona erdi.

1-006.jpg2-008.jpg2-008.jpg3-013.jpg4-.jpg4-011.jpg6-003.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.