1. HABERLER

  2. EREĞLİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ,HUZUREVİNDE OBEZİTE TARAMASI YAPTI

EREĞLİ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ,HUZUREVİNDE OBEZİTE TARAMASI YAPTI

Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi , Ereğli Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Günay başkanlığında Ereğli Vasfiye Ergin Vakfı Huzurevi sakinlerine obezite...

A+A-

Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi , Ereğli Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Günay başkanlığında Ereğli Vasfiye Ergin Vakfı Huzurevi sakinlerine obezite taraması yaptı.

Bugün sabah saatlerinde ziyaret edilen huzurevi sakinlerinin boyları, kiloları, bel ve basen ölçüleri alınarak BKI hesapları yapıldı. Kişilerin durumuna göre beslenme önerilerinde bulunuldu.

Toplum Sağlığı Hekimlerinden Dr. Şerife Kara, Dr. Mustafa Altınışık, Dr. Gülşen Işık, Gıda Mühendisi Semiha Demirtaş bu çalışmada görev aldılar.

Yeterli ve dengeli beslenmenin bu yaşlarda da önemli olduğu, özellikle süt ve süt ürünlerini tüketmenin ve güneşlenmenin kemik erimesine karşı koruduğu , sebze- meyvenin vücut direncini artırmak için gereli olduğu hatırlatıldı.

Diyabet (şeker) hastalığı, kalp hastalığı ve hipertansiyonu (yüksek tansiyon) olan hastalarla toplum sağlığı ekibi yakından ilgilenerek gerekli tedavi ve önerilerde bulunmuşlardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.