1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli Üçüncü Sırada
Ereğli Üçüncü Sırada

Ereğli Üçüncü Sırada

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal, Bolu Göynük'ten sonra en çok kaya gazı rezervinin Ereğli'de olduğunu ifade etti.

A+A-

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal, Bolu Göynük'ten sonra en çok kaya gazı rezervinin Ereğli'de olduğunu ifade etti.

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Enerji Hammaddeleri ve Enerji Zirvesi ile Sergisi'nde (INERMA) konuşan Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal, Bolu'nun 15 bin 371 nüfuslu ilçesi göynük'te birkaç milyar tonluk kaya gazı rezervi bulunduğunu söyledi. Ereğli üçüncü sırada. Göynük'ten sonra en fazla kaya gazı rezervi, Konya'nın Ereğli, ilçesinde bulunuyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı desteğiyle gerçekleşen INERMA'nın ikinci gününde enerji çeşitleri masaya yatırıldı. Zirvenin ikinci gününde ısıtıldığında petrol ve gaz üreten organik bir kayaç türü olan shale gas (şeyi gazı) ya da bitümlü shale olarak da adlandırılan kaya gazı konuşuldu.

Önal, Türkiye'de özellikle Bolu Göynük bölgesinde birkaç milyar ton düzeyinde kaya gazlı karbonlu tabakalar olduğunu, Göynük'ten sonra en fazla kaya gazı rezervi, Ankara'nın Beypazarı ile Nallıhan ve Konya'nın Ereğli, Niğde'nin Bor ilçelerinde bulunduğunu aktardı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.