1. HABERLER

  2. Ereğli Viranelerden Temizleniyor

Ereğli Viranelerden Temizleniyor

Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gereği olarak harabe ve virane durumdaki binaların yıkımı devam ediyor. Ereğli...

A+A-

Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gereği olarak harabe ve virane durumdaki binaların yıkımı devam ediyor.

 

Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bulunduğu bölgede görüntü kirliliğinin yanı sıra, güvenlik açısından da sakınca oluşturan virane ve harabe binaların yıkımı için gerekli yasal düzenlemelerin tamamlanmasından sonra yıkım ve bölgenin temizlenmesi çalışmalarını gerçekleştiriyor. Ekipler, son olarak Boyacı Ali Mahallesi Bilge Caddesi üzerinde bulunan binanın yıkımını yaptılar.

Ereğli Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bir gereği olarak bu güne kadar can ve mal güvenliğini tehdit eden hemen hemen her bölgede yer alan yaklaşık 700 civarındaki binanın yıkımının gerçekleştirilerek temizlik ve düzenleme çalışmaları yapıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, bulundukları mahalle ve sokaklarda bölge halkının şikayetlerine konu olan binaların yasal düzenlemelerden sonra yıkımının gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, mahalle muhtarları, bölge sakinleri, güvenlik güçleri ve belediyemiz ekiplerinin gayretleri ile harabe ve virane görünümlü binalar yıkılarak bölgenin temizlenmesine katkı sağlıyoruz. Bu binalarda kötü akışkanlıkları olan kişilerin barınması ile ilgili sorunların sıklıkla duyulması üzerine birkaç yıldır yürüttüğümüz yıkım çalışmaları ile 700 civarındaki binanın yıkımını sağlamış olduk. Yapılan çalışmalar ile hem güvenlikle ilgili sorunların, hem de bu binaların doğal yollardan yıkılması ile meydana gelecek can kayıplarının da önüne geçmiş oluyoruz. Amacımız düzenli ve yaşanabilir bir kent oluşturmak, bunun içinde çalışmalarımız ara vermeden devam ediyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.