1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’de, Basın şemsiyesi altında tefecilik mi?
Ereğli’de, Basın şemsiyesi altında tefecilik mi?

Ereğli’de, Basın şemsiyesi altında tefecilik mi?

BU OLAY! GAZETECİLİK ADI ALTINDA TEFECİLİK Mİ? YAPILIYOR, İDDİALARINI AKILLARA GETİRDİ

A+A-

Ereğli’de tefecilik yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik 6 Ocak 2023 Günü, Polisin düzenlediği şafak baskınında şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar sonucu bazı kişiler gözaltına alınmışlardı.

EREĞLİ’DE 'TEFECİ' OPERASYONUNDA GAZETECİ İDDİASI!

Konya’nın Ereğli İlçesinde, çok sayıda vatandaşın tefeciler tarafından mağdur edilmesi sonrasında, akıllara şu soruları da getirdi. Acaba, Basının gücünden yararlanıp, kapıları mı açıyorlar. Suçları mı bastırıyorlar.

Ereğli polisi tarafından başlatılan operasyonda iddiaya göre; ekonomik olarak zor duruma düşen vatandaşlara yüksek oranlarda faizle borç para veren, karşılığında boş ve faiz farkı koydukları senetlere imza attırıp, farklı yöntemlerle yüksek oranda düzenli olarak aylık faiz aldıkları mağdurlar tarafından iddia edilerek, ilgili birimlere başvuruldu. Ereğli’de vatandaşlar arasında bu duyumlar dile getirilirken, bunun üzerine geçtiğimiz gün düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların arasında sözde gazeteci olduğu duyumları da yaygınlaşırken, Tefeci mağdurları tarafından da iddia edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin Ereğli’de çok sayıda esnaf, kamu kuruluşu çalışanı, çiftçi ve çeşitli meslek sahibi vatandaşları mağdur ettikleri iddialar arasında. Mağdurların üzerlerine kayıtlı değerli gayrımenkülerin satılmasına, iş yeri sahipleri mağdur edilerek ödeme gücü kalmayan vatandaşların batmasına neden olurken, bu yöntemlerle tefecilik yapan şüpheliler, büyük oranda haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi.

Mağdurların iddiası üzerine kişileri tespit eden polis, İlçe genelinde çok sayıda mağdur vatandaşın ilgili birimlere şikayetinin değerlendirilmesi üzerine yaklaşık bir yıla yakın teknik ve fiziki takip sonucunda, geçtiğimiz Cuma günü sabahı ilçe genelinde belirlenen adreslere, ekipler tarafından operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin, emniyete götürülmüştü.

Söz konusu kişilerden, sözde gazeteci olduğu duyumları ise edinilen bilgiler arasında olduğu öğrenildi.

Ereğli'de tefecilerden mağdur olan vatandaşlarımızın Cumhuriyet savcılığına veya Emniyet müdürlüğüne giderek bilgi vermesi önem arz etmektedir.

Soruşturmanın çok yönü olarak devam ettiği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.