1. HABERLER

  2. Ereğli’de Gaziler Günü Kutlandı

Ereğli’de Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü İlçemiz Ereğli’de düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.İlk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunma proğramı düzenlendi.Ereğli...

A+A-

19 Eylül Gaziler Günü İlçemiz Ereğli’de düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

İlk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunma proğramı düzenlendi.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Garnizon Komutanı Binbaşı Uğur Efe, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ereğli Emniyet Müdürü Talat Arslan, Ereğli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Emin Özyurt ve Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ile çok sayıda gazimiz katıldı.

Burada günün anlam ve önemine dair konuşmayı ise Gaziler Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Gazi Er Mehmet Emin Özyurt Tarafından yapılırken, Türk Silahlı Kuvvetleri temsilen ise Jandarma Astsubay Kıd. Çavuş Ali Polat tarafından yapılırken,yapılan konuşmaların ardından ise Anıtta düzenlenen proğram sonrası, Gaziler Derneği Ereğli Şubesini Başkanlığının Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde bulunan Müzesi ziyaret edildi.

Son olarak ise Ereğli’nin en yaşlı Kore Gazisi olan İskender Toraman Evinde Ziyaret edildi.

Ereğli Protokolü 86 yaşındaki Kore Gazisi İskender Toraman’ı evinde ziyaret ederken gazinin evinde sıcak dakikalar yaşandı.

Ereğli protokolünün yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğu söyleyen Kore Gazisi İskender Toraman, 63 yıllık evli, 8 çocuk ve 17 torun sahibi olduğunu söyledi.

Toraman’ın 78 yaşındaki eşi Gülsüm Toraman ise protokole kendi yazdığı şiirlerden dizeler okuyarak onların beğenisini kazanarak protokol üyelerinden övgüler aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.