1. HABERLER

  2. Ereğli’nin En Yaşlı Gazisi Evinde Ziyaret Edildi

Ereğli’nin En Yaşlı Gazisi Evinde Ziyaret Edildi

Kore Gazisi’nin Evinde Sıcak ve Duygusal Anlar YaşandıEreğli Protokolü 86 yaşındaki Kore Gazisi İskender Toraman’ı evinde ziyaret etti.Ereğli protokolünün...

A+A-

Kore Gazisi’nin Evinde Sıcak ve Duygusal Anlar Yaşandı

Ereğli Protokolü 86 yaşındaki Kore Gazisi İskender Toraman’ı evinde ziyaret etti.

Ereğli protokolünün yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen Kore Gazisi İskender Toraman, 63 yıllık evli, 8 çocuk ve 17 torun sahibi olduğunu söyledi.

Toraman’ın eşi Gülsüm Toraman 78 yaşında olduğunu belirterek, protokole kendi yazdığı şiirlerden dizeler okudu. Gülsüm Toraman’ın tatlı dili ve güleryüzü Ereğli protokolünün neşe kaynağı oldu.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’nin en yaşlı Gazisi olan Kore Gazisi İskender Toraman’ı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Kaymakamımız öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette uygusal anlar yaşadık. Anadolu insanının misafirperverliğini gördük. Kore Gazimiz İskender Toraman başta olmak hayatta olan tüm Gazilerimize sağlık, sıhhat, ebediyete intikal edenlere ise Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Başkan Özgüven ayrıca Kore Gazisi İskender Toraman’ın eşi Gülsüm Toraman’ın şiirlerini kitap haline getirebileceklerini ve Ereğli kültürüne armağan edebileceklerini de söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.